Direct naar paginainhoud

Busstation 't Oor

Busstation ’t Oor ligt op de grens van de stadsdelen Almere Haven en Almere Stad, aan het Weerwater. Het is een busstation met haltes voor stads- en  streekbussen. ’t Oor ligt naast de A6-aansluiting van Almere Haven, bovenop een viaduct.

We werken aan een overkapping van busstation 't Oor. De overkapping houdt reizigers vanaf het najaar van 2023 droog en zorgt voor beschutting voor de wind tijdens het wachten op de bus.

De eerste stalen delen van de nieuwe overkapping zijn inmiddels geplaatst. Die delen zijn ruim 25 meter lang en wegen ruim 15.000 kilo. Met 2 hijskranen is de stalen constructie op de fundering gezet. Naar verwachting is het overkapte busstation in oktober 2023 weer voor iedereen toegankelijk.

Ontwerp

De overkapping is een duurzaam ontwerp van Armada Mobility en Arcadis BV. Het is een architectonisch fraai ontwerp dat gemaakt is van staal, folie en bamboe.

Planning werkzaamheden

De overkapping wordt gebouwd door Armada Mobility op basis van een ontwerp van het ingenieursbureau Arcadis. Dat is in 2021 aangeboden en vervolgens uitgewerkt en voorbereid. Volgens planning wordt de hoofdstaalconstructie voor de bouwvakantie geplaatst. Na de bouwvak worden het dak, de verlichting en de aankleding afgerond.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening