Skip to content

WhatsApp

De gemeente Almere is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunt stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is. 

Hoe werkt het?

Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Almere is 06 30 56 38 42. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor WhatsApp-berichten. Het is niet mogelijk naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente probeert zo snel mogelijk en uiterlijk binnen vier uur de WhatsApp-berichten te beantwoorden. We behandelen WhatsApp-berichten tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. De gemeente beantwoordt alleen individuele WhatsApp-gesprekken en verstuurt geen privacy-gevoelige informatie via WhatsApp.

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee op een snelle manier berichten gratis verstuurd en ontvangen kunnen worden. Het werkt ongeveer hetzelfde als het versturen van een sms, maar dan via het internet. Behalve tekstberichten kunnen ook foto’s, video’s en geluidsopnames de locatie verstuurd worden.

Wat vindt u van onze website?