Wat kun je verwachten?
Tijdens de Almeerse KlimaatFair maak je kennis met verschillende duurzame organisaties en (inwoners)initiatieven uit Almere. Laat je inspireren of krijg praktische tips en adviezen om direct toe te passen. Kom langs voor onder andere:
- Advies over isolatie bij de Groene Karavaan. Ontdek hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.
- Reparatie van je kapotte spullen bij het live Repair Café en geef je apparaten een tweede leven. Neem dus een kapot apparaat mee en laat deze repareren tijdens de Almeerse KlimaatFair.
- Besparen op energieverbruik? De FIXbrigade geeft je tips voor kleine aanpassingen in je huis waarmee je energie kan besparen en je woning comfortabeler kan maken. Maak gelijk een afspraak, dan komt de FIXbrigade gratis bij je thuis langs om je te helpen.
- Bij Vintagemarkt Afdankertjes kun je een kledingstuk dat je niet meer draagt omruilen voor een gedragen pareltje van iemand anders. Naast het ruilen van kleding kun je jezelf ook gratis laten stylen en ga op de foto bij stylingduo Broke Ass Millionaires.
- Ga in gesprek met de Klimaatburgemeesters van Almere. Zij vertellen je graag meer over waar ze zich mee bezig houden en hoe ze jou kunnen helpen duurzamer te leven.
- Groene tuintips van Groene Buur, en ontdek hoe je met groen (ook zonder groene vingers) een gezellige en biodiverse tuin, gevel of balkon kunt creëren.
- Leuke activiteiten voor kinderen. Maak je eigen voetafdruk van zwerfafval met kunstenares Irma van Zijl (ook voor volwassenen), laat je schminken, ontdek hoe echte appelsap smaakt bij de kraam van Stad & Natuur! Pers zelf Flevolandse appels en proef echte verse appelsap of maak een mooie kleurplaat.
- Wil je helpen Almere schoon te houden? Bezoek de kraam van Samen Schoon en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een schone en duurzame stad. Daarnaast kun je meer te weten komen over de Rommelroute, een gezellig buurtinitiatief waarbij je tweedehands spullen kunt verkopen, weggeven of ruilen.
- De energieambassadeurs van Almeerminder kunnen samen met jou kijken naar jouw energiegebruik en geven suggesties voor (nog) meer energiebesparing.
- Verken de Nature Building Kit van PRICE. De kit wordt als educatief hulpmiddel ingezet om biobased bouwmaterialen praktisch te verkennen. Het doel is om duurzame kennisoverdracht te bevorderen en biobased bouwen toegankelijk te maken voor studenten en professionals.
- Ga in gesprek met medewerkers van gemeente Almere over onder andere groenbeleid, klimaatadaptatie en de energietransitie.
- Krijg informatie over het totaalconcept voor verduurzaming ‘The Next Generation Woning’
- Doe de Klimaat en Aarde Quiz met studenten van Aeres Hogeschool
- Doe, denk, ontwikkel en bouw mee bij Circuloco. Van tijdelijk circulair paviljoen op de Floriade tot permanente circulaire hub op de Steiger. De locatie is er, nu de rest nog!
- De Stadsjutters oogsten bruikbare materialen in de stad, zoals meubels en bouwmaterialen, die anders verloren gaan, en helpen samen met spotters om deze materialen op te sporen en te hergebruiken. Samen jutten is leuk en levert mooie verhalen en spullen op!
- Kom meer te weten over hoe de gemeente Almere werkt aan het groen van bloemen, planten en bomen in de stad? Waar willen we naartoe werken om de groene stad te behouden en te versterken? En hoe oud worden bomen in onze stad ongeveer? Dit en meer kun je aan de medewerkers van de afdeling Stadsruimte van gemeente Almere vragen tijdens de klimaatfair!
- "Hebben we nog 'Zeeën van Tijd'? Bekijk het kunstwerk van Waldi van Kogelenberg en ga in gesprek over hoe het tij (klimaatverandering) te keren."
- Kom meer te weten over de lokale energiecoöperaties Almeerse Wind en de Groene Reus. Ontdek wat ze doen en hoe jij kan bijdragen!
- Grootouders voor het Klimaat: een leefbare aarde voor alle kinderen.
Als Grootouders zetten we ons in voor schone lucht, bodem, water en natuur, en moedigen iedereen aan om bewust om te gaan met drinkwater, omdat dit een kostbare bron is die we niet vanzelfsprekend kunnen verspillen. - De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform met meer dan 2.400 voorbeelden van duurzame en energiezuinige huizen. De bewoners delen hun eerlijke ervaringen en praktische tips, bijvoorbeeld over de kosten of gebruikte materialen. Zo helpen ze anderen op weg.
Praktische informatie
- Datum: Woensdag 13 november 2024
- Locatie: Burgerzaal, Stadhuis Almere
- Tijd: 10:00 – 15:30 uur
- Toegang en activiteiten zijn gratis
Kom langs, laat je inspireren en ontdek wat voor stappen je zelf kunt zetten!
PS: Houd deze pagina in de gaten voor laatste updates en nieuwe aanvullingen op het programma. Ontdek wat er nog meer te doen is in Almere op de pagina van de Nationale Klimaatweek.