Gebiedsontwikkeling

Gebiedsontwikkeling Floriadeterrein

De inrichting van het Floriadeterrein is in volle gang. Allereerst is gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden, maar ook met de realisatie van het eerste vastgoed. Onderstaande kaart geeft een goede indruk hoe de plattegrond van de expo in 2022 en de stadswijk die daarna verrijst, er uit gaat zien.

De locatie van de Floriade is niet toevallig: de plek in het hart van de stad is een aantrekkelijk gebied voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Virtueel over de Weerwaterbrug naar het Floriadeterrein

Dit filmpje geeft een eerste indruk over de wandel- en fietsroute vanuit Filmwijk over de Weerwaterbrug naar de noordkant van het toekomstige Floriadeterrein. Slingerend over de brug, voorzien van duurzame en natuurlijke materialen, komt men in de nieuwe groene stadswijk uit, waar in 2022 gedurende een halfjaar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaatsvindt.

Ontdek online Floriadeterrein Almere 2022

De basisinrichting vormt het door de bekende architect Winy Maas ontwikkelde ‘roosterstructuur’. Op onderstaande interactieve kaart kunt u ontdekken hoe het Floriadeterrein wordt vormgegeven met paden, wegen, kavels, bomen en later ook de overige beplanting en gebouwen die er gaan komen. In elke kavel komt een andere beplanting, waardoor het Floriadeterrein zal uitgroeien tot een botanische tuin met een uniek arboretum (bomentuin).