1e Nieuwsbrief Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere

In deze eerste nieuwsbrief van het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere (KCBF) leggen wij u kort uit wat wij voor ú, als Almeerse ondernemer, kunnen betekenen. In elke editie delen wij ervaringen van (recent gestarte) Almeerse ondernemers die met behulp van de juiste doorverwijzing  door het KCBF op weg geholpen zijn bij het vinden van een passende bedrijfsfinanciering. Middels deze nieuwsbrief stellen wij u tevens op de hoogte van geplande events en nieuws. 

Uniek initiatief voor Almeerse ondernemers

Het KCBF is dé plek waar u als Almeerse ondernemer informatie kunt inwinnen over de verschillende mogelijkheden voor uw bedrijfsfinanciering vraag. Het KCBF is een initiatief van Economische Zaken Gemeente Almere in samenwerking met een aantal financierende organisaties en het Ondernemersplein Almere. Naast  kosteloze adviesgesprekken organiseert het KCBF regelmatig ondernemersbijeenkomsten en workshops over diverse bedrijfsfinancieringen. Wij ontvangen u graag op het Ondernemersplein.

Succesvol gefinancierde Almeerse ondernemers van start

In mei 2016 trokken Barbara de Groot en Marijke Swaneveld de stoute schoenen aan en begonnen vanuit een (gedeeltelijke) werkloosheid een wasserette, de WasTas. Bij deze laagdrempelige wasserette kunt u niet alleen terecht voor de verzorging van uw was maar de twee dames streven er ook naar een ontmoetingsplek te creëren. Een plek waar Almeerders de verbinding met elkaar kunnen aangaan en elkaar op allerlei vlakken, waaronder het vinden van een baan of meer sociale contacten, ondersteunen. Mede dankzij het KCBF is gekeken naar financieringsmogelijkheden en is uiteindelijk akkoord gekomen op een passend plan en dus ook de financiering om te kunnen starten. De aanhouder wint en deze dames zijn niet te stoppen!

“Over 5 jaar hopen wij na te kunnen denken over een uitbreiding in de vorm van een nieuwe vestiging”, aldus Barbara en Marijke. 

Wijn en bier lounge G’Vine (Belfort) is geen restaurant of café maar een plek waar men naar toe gaat om te onthaasten.  Juist omdat het een uniek concept voor Almere was, wilde George van der Schaaff snel zijn slag slaan en liefst binnen 2 maanden starten. Het KCBF hielp George bij het vinden van een financiering die bij hem en zijn manier van ondernemen past. Uiteindelijk koos hij voor Qredits Microfinanciering Nederland. Ondanks de vlotte start heeft deze kersverse ondernemer één advies:

“Blijf vragen stellen als je iets niet snapt ook al vind je het vervelend, want dan kom je verder. Alleen kun je het niet, dat dacht ik in eerste instantie wel.  En laat je heel goed informeren naar welke financiële vormen er zijn om je plan te realiseren, dat heb ik niet of te weinig gedaan.”     

Kelly Nijhof van Media4Oncology B.V. begon in maart 2014 als zelfstandig ondernemer (ZZP-er). In december 2015 groeide haar onderneming uit tot een B.V. Haar doel was een online platform voor specialisten in de oncologie op te starten waar de nadruk ligt op onderlinge communicatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van oncologie. Kelly is een zelfverzekerde ondernemer die hulp nodig had bij het schrijven van een gedegen ondernemersplan waarmee ze akkoord kon krijgen op een financiering. Met onder andere tips en adviezen van het KCBF is het haar gelukt het ondernemersplan te optimaliseren en de financiering rond te krijgen. Mede dankzij de financiering van de Rabobank is www.oncology.nl/ in april 2016 gelanceerd. 

“Ik vind dat iedere ondernemer precies moet weten hoe financiële zaken zitten. Al helemaal als er een krediet verstrekt gaat worden. Dat kun je gewoonweg niet uitbesteden is mijn mening. Onderschat de toegevoegde waarde van kennis van financiële zaken niet.”

Events Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere

Noteert u dit alvast in uw agenda?

Wij danken de ondernemers voor het delen van hun persoonlijke ervaringen en hun openhartigheid. Wij wensen u een mooie zomer toe!

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.