Skip to content

Congres Almere Kenniscentrum Talent

Vrijdag 30 juni openen wij officieel onze AKT trainingsruimtes in Indoorsportcomplex Olympiakwartier. Na een pilotperiode van twee jaar presenteren wij met trots deze veelzijdige trainingsruimtes. Daarom organiseren wij voor al onze partners en relaties het AKT congres 'Samen werken aan talentontwikkeling'. We hebben een interessant programma met o.a. een lezing van Max Caldas en diverse workshops. Kees Jansma is onze dagvoorzitter.

Je kunt je nu inschrijven voor dit congres en een keuze maken uit één van de workshops. 

Programma: 

15.15 uurInloop en informatiemarkt
16.00 uurOpening en welkom door dagvoorzitter Kees Jansma
16.15 uur Kort vraaggesprek met wethouder René Peeters en gedeputeerde Jaap Lodders
16.30 uur Presentatie Max Caldas (bondscoach van het Nederlands mannen hockeyteam) over Talentontwikkeling 
18.00 uur Dinerbuffet
19.00 uurStart workshops
20.00 uurAfsluitende borrel
21.00 uurEinde

Waar

Indoorcomplex Olympiakwartier
Pierre de Coubertinplein 6
1362 LB  Almere Poort

Aanmelden

Ben jij er ook bij? Meld je hier aan. Al aangemeld maar nog geen workshop gekozen? klik dan hier

Workshop 1: AKT, samen werken aan talentontwikkeling

Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) is een totaalconcept voor talentontwikkeling. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de algehele beweegvaardigheid van kinderen via een veelzijdige ontwikkeling van jeugd. Dit gebeurt vanuit de gedachte ‘ieder zijn talent’ en dát talent wil het AKT verder ontwikkelen. Het gaat over talentherkenning en talentontwikkeling, maar ook over de talrijke verbindingen die vanuit het AKT worden gelegd met het onderwijs, sportverenigingen, regionale trainingscentra, buurtsportcoaches en zelfs de openbare ruimte. Laat je tijdens deze sessie informeren en inspireren.

Deze workshop wordt verzorgd door Martijn Postuma en Mirjam Gosen van het Almere Kenniscentrum Talent.

 

 

 

Workshop 2: ASM in het AKT-gebouw

De kern van het Athletic Skills Model (ASM) is kwalitatief goed leren bewegen door een gestructureerd en veelzijdig aanbod van bewegen binnen sport, spel en oefenvormen. Deze nieuwe manier van denken wordt ondersteund door wetenschappelijke bevindingen. Tijdens deze workshop wordt je meegenomen in deze visie én de wijze waarop je dit kunt implementeren in de AKT-binnenruimtes in Almere Poort.

Deze workshop wordt verzorgd door René Wormhoudt en Jorick Hendriksen van het Athletic Skills Model.

Workshop 3: Regionale talentontwikkeling

Tijdens de workshop krijg je een toelichting op de regionale talentontwikkeling. Flevoland heeft een eigen werkwijze, van onderaf tot aan de top wordt talentontwikkeling op een unieke manier ingericht. Hoe richt Topsport Flevoland, samen met haar partners, het proces zo optimaal mogelijk in? Hoe gaat Topsport Flevoland daarbij met de belangen van diverse stakeholders en de beschikbare financiële middelen om? Onderwerpen zijn: het ontwikkelen van Regionale Training Centra (RTC) in Almere, het organiseren van talentherkenningsdagen en de doorstroming van breedtesport naar de talentprogramma’s in samenwerking met het AKT.

Deze workshop wordt verzorgd door Rudi Tuijn, manager van Sportservice Flevoland & Topsport Flevoland. 

Workshop 4: Sport, de ideale context voor de ontwikkeling van mentale weerbaarheid bij kinderen

Rogier Hoorn is sport- en prestatiepsycholoog en werkt vanuit zijn bedrijf SportsMind met topsporters in het leren optimaliseren van prestaties. Rogier neemt je in zijn workshop mee in de praktijk van de sportpsycholoog. Hij legt uit hoe de sport naast het fysieke ook een context en mogelijkheid biedt voor de mentale ontwikkeling van jonge sporters in het opbouwen van: discipline, doorzettingsvermogen, concentratie, samenwerken en zelfvertrouwen.    

Deze workshop wordt verzorgd door Rogier Hoorn, sport- en prestatiepsycholoog. Hij werkt o.a. als expert prestatiegedrag bij NOC*NSF en begeleidde TeamNL-sporters richting Londen 2012, Rio 2016 en nu richting Tokyo 2020.  

Deelnemerslijst congres

Wat vindt u van onze website?