Skip to content

Evenementen

Informatie evenementen

Erfgoedhuis Almere organiseert diverse activiteiten. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie op een rij. 

Erfgoedcafé 28/3 - Een ontdekking diep onder de bodem van het Markermeer

Eind vorig jaar is onder de bodem van het Markermeer een steentijdvindplaats ontdekt. Jonathan Huizer van ADC ArcheoProjecten vertelt tijdens het Erfgoedcafé van 28 maart in het Erfgoedhuis over de resultaten van het archeologisch onderzoek naar deze bijzondere vondst.

In het Markermeer vinden de laatste jaren veel ontwikkelingen plaats, zoals de aanleg van het natuurgebied Markerwadden en de versterking van de Houtribdijk. Hiervoor zijn grote hoeveelheden lokaal te winnen zand nodig. Voordat deze werkzaamheden uitgevoerd konden worden, is er archeologisch onderzoek gedaan tot ca. 12 m onder NAP. Hierdoor hebben onderzoekers gedetailleerde reconstructies kunnen maken van het prehistorische landschap van de Markermeerbodem.

Eind 2018 is één gedeelte van de bodem voor het eerst met een soort onderwaterstofzuiger ook onderzocht op de aanwezigheid van archeologische resten uit de Steentijd. Tijdens het Erfgoedcafé van donderdag 28 maart presenteert Huizer de voorlopige resultaten.

Locatie Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Datum 28 maart 2019
Start lezing 17:00 uur (ca. 45 min.)
Einde borrel 18:15

LET OP!

Vanaf donderdag 30 mei, start het Erfgoedcafé om 16:00 uur.

Uit analyse van de enquêtes die vorig jaar zijn uitgedeeld onder de bezoekers van het Erfgoedcafé, is gebleken dat men het Erfgoedcafé eerder zien starten. Dit gaat in op donderdag 30 mei. De lezing start dan om 16:00 uur.

Kinderactiviteiten tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie heeft Erfgoedhuis Almere van alles te bieden. De expositie is te bezoeken, er worden films vertoond en voor de liefhebbers worden rondleidingen (op maat) gegeven. Ook voor kinderen is er genoeg te doen! Voor hen zijn er rondleidingen op maat, maar ze kunnen ook lekker aan de slag. Mammoet maskers maken, katapulten knutselen, potjes kleien, scherven plakken of een bewegende dinosaurus maken!

De activiteiten zijn tijdens de meivakantie tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken!

Locatie Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Datum 30 april t/m 2 mei 2019
Openingstijden 13:00 - 16:00 uur
Wat vindt u van onze website?