Direct naar paginainhoud
menu

Leraar worden

Goed onderwijs is de beste garantie voor verdere ontwikkeling, persoonlijk, maatschappelijk en economisch. Kwaliteit op school valt of staat bij de juiste mensen voor de klas. Juist daar lopen we de komende jaren tegen problemen aan. Als er niets verandert, dreigt een stevig lerarentekort, ook in Almere. De eerste tekenen hiervan zien we nu al, vooral op de basisscholen. Lesuren staan onder druk en leerlingen krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen.

Leraar worden?

De schoolbesturen hebben moeite om vacatures te vervullen. Ze zoeken gezamenlijk naar oplossingen. De gemeente Almere ondersteunt de schoolbesturen hierbij. Een van de is dat de gemeente op zoek gaat naar mensen in de stad met een lesbevoegdheid.

Bent u iemand met een lesbevoegdheid en wilt u kennismaken met een van de scholen? U bent van harte welkom! De scholen hebben zowel parttime als fulltime functies. U kunt contact opnemen met het mobiliteitscentrum via 06-38074822. U kunt ook mailen naar: leraarwordenverberg dit@almere.nl

Kent u iemand anders binnen of buiten Almere die geïnteresseerd is? Ook hij of zij is van harte welkom om contact op te nemen!

Informatie van de schoolbesturen

De Almeerse schoolbesturen bieden veel informatie over leraar worden en lerarenopleidingen. Op de websites van de schoolbesturen vind je ook de lopende vacatures.

Wat vindt u van onze website?