Almeerse basisscholen adopteren Floriadeboom

Almeerse basisscholen adopteren Floriadeboom

In de week van 18-22 november hebben dertien groepen van in totaal negen Almeerse scholen allemaal afzonderlijk een Floriadeboom geadopteerd. Ruim 250 kinderen hebben samen met leraren en enkele ouders en begeleiders aan deze activiteit meegedaan.

Met de bus van stichting Stad en Natuur en met het Floriadetreintje werden de leerlingen naar Green Island gebracht. Daar leerden zij met behulp van natuurdetective Jacco wat je allemaal in de natuur kunt vinden. Vervolgens mochten zij in het bomendepot van de Floriade een zelf gekozen boom van een label voorzien.

De meeste scholen hadden gekozen voor een boom waarvan de eerste letter van de botanische naam van de boom overeenkomt met die van de school. Zo koos De Dukdalf voor de Diospyros. Aan deze boom groeit de kakivrucht. Na afloop van het bezoek aan het Floriadeterrein konden de leerlingen smullen van pannenkoeken met kakifruit. Zo kregen zij vast een voorproefje van het lekkers dat de Groene Stad van de Toekomst te bieden heeft. Op vrijdag 22 november werd de week afgesloten met een bezoek van groep 3 van De Achtbaan. In het bijzijn van onderwijswethouder Roelie Bosch adopteerden zij de vleugelnootboom. “Wat een leuke dag en wat goed verzorgd was dit! Het grappige is dat we op onze school ook een vleugelnootboom hebben”, vertelde juf Ria Welsen van De Achtbaan.

Alle scholen waren enthousiast over het bezoek en het adopteren van een eigen boom. Er is veel belangstelling  bij scholen om hieraan mee te doen. Niet voor alle scholen was er plaats in deze week. In het voorjaar volgt een nieuwe ronde.