Direct naar paginainhoud

Almere krijgt twee nieuwe kinderburgemeesters

De stad Almere heeft niet één, maar twee nieuwe kinderburgemeesters. De tweelingbroers Harkiran en Ekam (10 jaar) zullen samen het ambt vervullen. De huidige kinderburgemeester, Havana, verraste hen in de klas met dit mooie nieuws.

Op maandag 8 juli bezocht Havana basisschool Het Spectrum, waar Harkiran en Ekam in groep 6 zitten. Met een videoboodschap van burgemeester Hein van der Loo deelde ze mee dat zij verkozen zijn tot de nieuwe kinderburgemeesters van Almere. De kinderburgemeesters zijn de ambassadeurs van alle kinderen en brengen onderwerpen die kinderen belangrijk vinden onder de aandacht. Ook helpen ze de Burgemeester bij sommige evenementen of uitreikingen.

Sollicitatieprocedure

Maar liefst 27 kinderen stuurden een sollicitatievideo in om de tweede kinderburgemeester van Almere te worden. Uiteindelijk mochten zes kandidaten zich presenteren voor de jury op het Stadhuis. Harkiran en Ekam sprongen eruit met hun enthousiaste presentatie. De nieuwe kinderburgemeesters: “We willen dat de kinderen van Almere hun dromen kunnen bereiken.”

Op donderdag 18 juli worden Harkiran en Ekam officieel geïnstalleerd tijdens de Politieke Markt in het Stadhuis van Almere. De stad kijkt uit naar hun betrokkenheid!

Meer informatie over de taken van de kinderburgemeesters vind je op de pagina 'Over de kinderburgemeester'.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening