Direct naar paginainhoud

Brother Coating, Buzaglo, Thermen La Mer en MINT. verkozen tot Almeerse Ondernemingen van het jaar 2023-2024

Tijdens de verkiezing van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op 17 november reikte wethouder Economische ontwikkeling René Peeters de prijs voor de Almeerse Onderneming van het jaar 2023-2024 uit aan 4 bedrijven.

De winnaars van de vakjuryprijzen ontvangen een bokaal, gemaakt door Almeerse kunstenares Wanda Entjes. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een prijs van hout, gemaakt door Almeerse kunstenaar Jim van der Wardt. Daarnaast winnen alle vier de winnaars een aantal prijzen aangeboden door lokale ondernemers. Bovendien wordt Thermen La Mer automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.

Voor het eerst publieksprijs

De jury heeft de drie winnaars gekozen in de categorieën ‘starters’, ‘kleine bedrijven’ en ‘midden-grote bedrijven’. De bedrijven zijn gekozen op basis van hun innovatiekracht, veerkracht, creativiteit en groeipotentie. Daarnaast kon dit jaar voor het eerst ook door het publiek gestemd worden op een onderneming. Deze publieksprijs is gewonnen door MINT.

Waardering voor Almeerse pioniersgeest

Volgens wethouder René Peeters (Economische ontwikkeling) :

“Alle vier de winnaars stralen ieder in hun eigen sector een bijzonder soort innovatief vermogen, lef, veerkracht en passie voor onze stad uit. Bijzonder dat naast de vakjury, Almeerders ook in grote getalen hebben gestemd op hun favoriet. Dat geeft een hele nieuwe dimensie aan de verkiezing dit jaar. Ondernemers zijn van noodzakelijk belang voor onze stad: voor de lokale economie, voor onze toekomstige groei én voor de sociale verwevenheid van onze stad. Ondernemen zit Almeerders echt in het bloed, met onze pioniersgeest. Dat zie je terug in alle initiatieven die waren ingediend. Met deze verkiezingen op de Dag van de Ondernemer willen wij hun belang voor Almere onderstrepen.”

Illustratie Almere skyline
Jouw mening