Direct naar paginainhoud

Dag van de toekomst over centrumontwikkelingen 

Tijdens de ‘Dag van de toekomst’ op 28 oktober werden (toekomstige) bewoners en ondernemers bijgepraat over de ontwikkelingen in het centrum van vandaag, morgen en overmorgen. De inloopmarkt in het Info Centrum werd net als bij de 1e editie, in mei van dit jaar, goed bezocht en bezoekers reageerden overwegend positief op de plannen. 

Er werd meer verteld over de vergroening van het Busplein, het Rondje Weerwater en het Algera fietspad. Ook over de herontwikkeling van de bedrijventerreinen Randstad 20 en 21. Ook konden belangstellenden vragen stellen over centrumgebied West. Dit gebied zit voor een groot deel aan de Spoordreef en loopt vanaf het spoor tot aan het Schipperplein. De plannen voor nieuwbouw in dit gebied worden gemaakt in overleg met marktpartijen en vastgoedeigenaren. 

Campus Esplanade

Windesheim was aanwezig met een maquette van het nieuwe hogeschoolgebouw dat aan de Esplanade gaat komen. Studentenhuisvester DUWO gaf meer informatie over de studentenwoningen van de campus en hoe zij deze in andere steden beheren. 

Hart van de stad 2040 

Het centrum ontwikkelt zich tot het gebied ten zuiden van het Weerwater en meer naar het noorden van het station richting Markerkant. De resultaten van de gesprekken dit voorjaar met (toekomstige) bewoners, ondernemers en partners werden ook gedeeld tijdens de inloopmarkt. Eind dit jaar wordt een ontwikkelvisie voor het Hart van de stad 2040 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen in het centrum? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via almere.nl/centrum/nieuwsbrief

Foto: René den Engelsman

Illustratie Almere skyline
Jouw mening