Direct naar paginainhoud

Hoera! Nobelhorst bestaat 10 jaar

Om  te vieren dat Nobelhorst 10 jaar bestaat spraken we onlangs met zowel de allereerste bewoners van toen én de nieuwste bewoners van nu over hun woongeluk in Nobelhorst.

Op maandag 6 november 2013 ontvingen Raoul en Maria als aller allereerste Nobelhorst bewoners de sleutel van hun nieuwe huis in appartementencomplex De Melkfabriek. Raoul weet het nog als de dag van gisteren. ‘De eerste nachten waren echt heel apart voor ons als jong gezin. Wetende dat wij toen nog de enige in het buurtje waren. Echt in the middle of nowhere en nog zonder bestrating en straatverlichting. Het was in het begin echt pionieren maar uiteindelijk hebben we als gezin een hele fijn tijd gehad in Nobelhorst,’ laat Raoul enthousiast weten.
 

Op maandag 6 november 2023 was de beurt aan Sheila en Steven om als nieuwste Nobelhorst-bewoners de sleutel in ontvangst te nemen van hun prachtige huis aan de Owen Chamberlainstraat in het buurtje Aan het Bos. En dat werd op de speciale jubileumdag natuurlijk extra feestelijk gevierd met bloemen, taart én confetti.

Heel anders dan de ‘pioniers’ van tien jaar geleden komen Sheila en Steven wonen in een buurtje dat al bestaat en groeit. ‘Nobelhorst is niet helemaal nieuw voor ons want we hebben in 2015 aan de Nobellaan gewoond. Daarna volgde een ‘uitstapje’ naar Lelystad maar nu zijn we heel gelukkig weer terug in Nobelhorst,’ aldus dit blije gezin. 

Sheila laat enthousiast weten het helemaal te zien zitten. ‘Een heerlijk, ruim huis in het fijne buurtje Aan het Bos, met hartstikke leuke buren en zelfs al een buurtapp. Bovendien werken we allebei buiten Almere dus de ligging van Nobelhorst is voor ons perfect, zo vlakbij de A6.’

Over hoe Nobelhorst er straks in 2033 uitziet, hoeft Sheila dan ook niet lang na te denken. ‘Er is hier zoveel groen en natuur in de omgeving, dus ik hoop dat dat over 10 jaar nog steeds de belangrijkste woonkwaliteit van Nobelhorst is.’

Illustratie Almere skyline
Jouw mening