Direct naar paginainhoud

Lezing en proeverij: ontdek de geschiedenis en het maken van bier in Almere

Op vrijdag 24 november biedt Theater & Cultureel Centrum De Glasbak een unieke ervaring: een samenwerking tussen Erfgoedhuis Almere, De Glasbak en Stadsbrouwerij De Kemphaan. Er is een boeiende lezing en proeverij over de geschiedenis en productie van bier. 

Bier, met zijn eeuwenoude geschiedenis, heeft altijd een bijzondere rol gespeeld in onze samenleving. In de Middeleeuwen was het een populaire keuze, omdat bier schoner was in vergelijking met water. Tegenwoordig genieten we ervan bij sociale bijeenkomsten en evenementen. Lex Meeuwissen, voormalig brouwmeester en keurmeester van Stadsbrouwerij De Kemphaan, neemt het publiek mee op een reis door de geschiedenis van bier, de stadsbrouwerij zelf en de diverse biersoorten die ze produceren. Na de lezing kunnen bezoekers drie bieren van Stadsbrouwerij De Kemphaan proeven. 

Stadsbrouwerij De Kemphaan heeft sinds het begin van deze eeuw Almere de trots van een eigen stadsbrouwerij gegeven. Ze brouwen meerdere soorten bieren op ambachtelijke wijze. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale, biologische ingrediĆ«nten om elk bier een unieke smaak en een uniek karakter te geven. 

Praktische informatie 

Datum en tijd: vrijdag 24 november van 19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). 
Locatie: Theater De Glasbak, Lierstraat 21, 1312 JZ Almere Muziekwijk. 
Toegang: Gratis. Aanmelden via erfgoed@almere.nl is verplicht. Er zijn maar 50 plaatsen voor de lezing en proeverij.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening