Direct naar paginainhoud

Succesvolle integrale horecacontrole op Grote Markt in Almere

Op dinsdag 23 januari voerden gemeente Almere samen met politie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC), de Douane en de Arbeidsinspectie en Omgevingsdienst een integrale controle uit op de Grote Markt in Almere. In totaal zijn er zes restaurants gecontroleerd.

Er zijn enkele overtredingen vastgesteld:

  • Bij 4 van de 6 restaurants was geen leidinggevende aanwezig. Dit is een overtreding op de vergunning. Afdeling Toezicht, Handhaving en Openbare Ruimte van gemeente Almere pakt dit verder op.
  • 1 restaurant had geen vergunning, omdat deze gewisseld is van eigenaar. De nieuwe eigenaar moet binnen twee weken een vergunning aanvragen.
  • Bij meerdere restaurants was de hygiĆ«ne niet op orde. De NVWA pakt dit verder op.
  • Bij meerdere restaurants was de brandveiligheid niet op orde. Afdeling Brandveiligheid, van gemeente Almere pakt dit verder op.  

Deze resultaten maken duidelijk hoe belangrijk het is om dit soort integrale controles uit te voeren. Zo kunnen kwaliteit en veiligheid in de lokale horeca verzekeren.

Preventieve integrale controles

De gemeente Almere voert regelmatig preventieve integrale controles uit, in nauwe samenwerking met veiligheidspartners. Tijdens deze controles wordt er gecontroleerd op naleving van voedselveiligheidsnormen, brandveiligheidsnormen, het schenken van alcohol aan minderjarigen, Accijnswet overtredingen, signalen van mensenhandel, roken, en de voorwaarden van alcoholwetvergunningen.

Heeft u het vermoeden dat er criminele activiteiten gebeuren in een gebouw of in uw buurt? U kunt deze signalen op verschillende manieren met ons delen:

  • Bij de gemeente Almere via 14 036, www.almere.nl of door te mailen naar: meldpuntondermijning@almere.nl;
  • Bij de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112;
  • Bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Illustratie Almere skyline
Jouw mening