Direct naar paginainhoud

Werkzaamheden rond de Evenaar

We gaan werkzaamheden uitvoeren rond de Evenaar. Als eerste gaan we op maandag 8 mei aan de slag tussen de Balistraat en Celebesstraat; we leggen langs het fietspad aan de noordzijde van de Evenaar een voetpad aan.

Daarna beginnen we vanaf maandag 22 mei met het fietspad tussen de brug bij de Buenos Airesstraat en de Koppeldreef. Het fietspad wordt verbreed van drie naar vier meter en krijgt een rode asfaltlaag. We verbeteren ook de kruisingen langs de fietspaden bij het winkelcentrum om de veiligheid te vergroten.

Verbreding fietspad

Vanaf maandag 22 mei verbreden we het fietspad tussen de brug bij de Buenos Airesstraat en de Koppeldreef. De kruisingen met de verschillende straten moeten dan tijdelijk afgesloten worden; de straten naar het winkelcentrum blijven zo lang mogelijk open. We asfalteren het fietspad in één keer op donderdag 13 juli. Op die dag is het gehele fietspad langs de Evenaar, tussen de Koppeldreef en de brug Buenos Airesstraat afgesloten. De Poolcirkelstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor personenauto’s. Fietsers worden omgeleid via de overzijde van de Evenaar met de bekende gele borden.

Planning

LocatieTijdsplanning
Voetpad Balistraatma 8 t/m di 23 mei
Fietspad Evenaarma 22 mei t/m vr 28 juli
Kruising Mathieu Cordangpadma 29 juni t/m wo 5 juli en do 13 juli
Poolcirkelstraatwo 21 juni t/m wo 28 juni en do 13 juli
Sao Paulostraatma 22 mei t/m wo 28 juli
Rio de Janeirostraatdi 13 juni t/m vr 16 juni en do 13 juli
Brasiliaplaatsma 22 mei t/m ma 12 juni en ma 3 juli

Tijdens de werkzaamheden aan de Sao Paulostraat is de parkeerplaats bereikbaar via de Rio de Janeirostraat.

Illustratie Almere skyline
Jouw reactie