Direct naar paginainhoud

Werkzaamheden Rondje Weerwater 

De komende periode wordt er verder gewerkt aan het lange Rondje Weerwater. We beginnen met de asfaltwerkzaamheden aan het fiets- en voetpad Fongerspad. Dit pad, tussen het Lumièrepark en de Fellinibrug bij Filmwijk, is onderdeel van het Rondje Weerwater. 

Het fietspad Fongerspad wordt vier meter breed en krijgt rood asfalt. Het voetpad krijgt net als de recreatieve track van het korte Rondje Weerwater herkenbaar blauw asfalt. Ook worden er houten zitbanken geplaatst. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf 27 mei tot en met 2 augustus 2024. Daarna volgt de tweede fase vanaf 26 augustus tot en met 4 oktober. Dan wordt langs het Sturmeypad aan de Zuidoever van het Weerwater het blauwe asfalt aangelegd.

Omleiding

Het Fongerspad is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen het Sturmeypad, Fellinilaan en de Lumièrestrandbrug voor fietsers en voetgangers. Tijdens de tweede fase is het Sturmeypad afgesloten tussen het Fongerspad en het Arboretum Oost voor fietsers en voetgangers. Volg de omleidingsroutes via de gele borden. 

In gesprek met bewoners

Tijdens informatiemomenten zijn de plannen besproken met omwonenden. Het huidige muurtje bij het verlengde van het Walt Disneyplantsoen wordt op verzoek van omwonenden verlaagd. Ook komt er nieuwe verlichting zodat er meer zicht is op deze plek.

Weerwatergebied

Het Weerwatergebied is een plek waar Almeerders graag komen om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Afgelopen periode is er veel gedaan rondom het Weerwater. Zo is de recreatieve track van het korte Rondje Weerwater klaar. Dit is een parcours om te fietsen, wandelen en skeeleren. De Esplanade is groener gemaakt en heeft een stadsstrand gekregen met steigers voor de watertaxi. Ook is de Weerwaterbrug af en verbindt het Lumièrepark met de nieuwe woonwijk Hortus. Het hele jaar door zijn er activiteiten te beleven op en rond het Weerwater, zoals het lichtkunstfestival Alluminous.

Nu wordt de recreatieve track van het korte Rondje doorgetrokken vanaf het Lumièrepark, langs de A6 en aansluitend op Hortus. Langs deze route wordt ook nog kleurrijk groen geplant, net zoals bij de Boulevardflats in Stedenwijk. Zo ontstaat er een lang Rondje Weerwater. De verwachte planning is dat alles in het najaar van 2024 is afgerond. 
 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening