Direct naar paginainhoud

Wilma Hartsuiker ontvangt Almeerse erepenning

Wilma Hartsuiker heeft een gemeentelijke erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Hein van der Loo. De uitreiking vond plaats in de Goede Rede. Een erepenning wordt uitgereikt aan Almeerders die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving.

Wilma Hartsuiker zet zich al lange tijd in voor het toegankelijk maken van klassieke muziek voor inwoners van Almere. Zij richtte de stichting Goede Rede Concerten op en geeft leiding aan een groep vrijwilligers die met elkaar hard werken om klassieke muziek in Almere op de kaart te zetten. Met succes, want Almere heeft een uitgebreide programmering met vrijwel wekelijks verrassende concerten en optredens: op het Goede Rede podium, maar ook zondagconcerten in de Kunstlinie, carillonconcerten en muziek tijdens de diverse festivals. 

Verrijking culturele aanbod Almere

Wilma Hartsuiker zet zich volop in voor het verwerven van subsidies en fondsen, geeft speciale trainingen aan vrijwilligers en medewerkers en werkt zo continu aan het professionaliseren van het klassieke muziekpodium in Almere. Haar inzet heeft gezorgd voor een enorme verrijking van het culturele aanbod in Almere. 

Klassieke muziek voor alle Almeerders

Burgemeester Hein van der Loo: “Wilma Hartsuiker maakt met passie en onuitputtelijke energie klassieke muziek toegankelijk voor iedereen in Almere. Ze heeft iets neergezet in deze stad waar we trots op mogen zijn.” 
 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening