Samenwerkings­overeenkomst educatie­programma FloriAlly

Samenwerkings­overeenkomst educatie­programma FloriAlly

Stad & Natuur en Collage-Almere ontwikkelen in samenwerking met Floriade Almere 2022 B.V. het educatieprogramma FloriAlly voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar in Almere. Tot en met juli 2022 wordt een aantrekkelijk en afwisselend educatief programma ‘FloriAlly’(voor onder schooltijd) aangeboden op het gebied van natuur & milieu/duurzaamheid en kunst & cultuureducatie. Het programma is afgestemd op basisschoolgroepen 1 t/m 8 en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs en gelinkt aan Floriade Growing Green Cities.

Op woensdag 15 januari is de samenwerkingsovereenkomst voor FloriAlly getekend door Liesbeth Bronkhorst, Directeur/bestuurder Stad & Natuur Almere, Paul Macco, Directeur Collage-Almere,  Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing en Peter Verdaasdonk, Algemeen Directeur Floriade Almere 2022 BV.

Met FloriAlly bieden Stad & Natuur en Collage-Almere samen met Floriade een educatief programma op het gebied van natuur-, milieu/duurzaamheid-, kunst en cultuureducatie. Het programma loopt tot en met het schooljaar 2021/2022 en is bedoeld voor de basisschoolgroepen 1 t/m 8 en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs in Almere.

Het lesprogramma is geheel gelinkt aan de vier Growing Green Cities thema’s van Floriade Expo 2022,  groen in de stad, voedsel in de stad, energie in de stad en gezondheid in de stad. Thema’s die bijdragen aan een gezonde en duurzame stad, waar Collage Almere en Stad & Natuur, gemeente Almere en Floriade-Almere B.V. graag aan bijdragen. Hier komt een wereld aan natuur, kunst en technologie samen.