Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT), het expertisecentrum voor sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen.


AKT bestaat 5 jaar!

Vandaag vieren we dat het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) vijf jaar bestaat! De afgelopen jaren hebben wij mogen werken aan dit project van de gemeente Almere waarmee we talent bij kinderen ontdekken en ontwikkelen. Het ene kind vindt zijn weg in de talentontwikkeling en topsport, het andere kind brengen we een leven lang plezier in bewegen. Ieder z’n talent!

Stijgende lijn

De afgelopen vijf jaar laten een continue stijgende lijn zien van deelnemers aan onze activiteiten. We begonnen vijf jaar geleden met het naschoolse aanbod. Inmiddels is dit uitgegroeid tot vijf soorten naschoolse lessen die we op elf locaties in Almere aanbieden. Zo doen dit jaar 1.100 Almeerse basisscholieren dichtbij hun huis mee aan de lessen.

Ook de AKT Sportdagen zijn gegroeid. Dit schooljaar organiseren we weer voor 4.000 leerlingen vanuit het Almeerse basisonderwijs tien dagen waarbij hun beweegvaardigheid wordt getest. Het aantal deelnemers aan de AKT Sportexperience – waarbij kinderen (9-14 jaar) ontdekken welke sporten ze leuk vinden én waar ze goed in zijn - is in twee jaar tijd verdubbeld!

‘Hardware’

De afgelopen jaren hebben we ook mooie mijlpalen bereikt in de zogenoemde ‘hardware’:  de AKT binnenruimtes in het indoor sportcomplex Olympiakwartier in Almere Poort openden de deuren in 2017. Verschillende Regionale Trainingcentra (RTC’s) en sportverenigingen trainen hier in de multiruimtes.

In 2019 hebben we de Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven gerealiseerd: een plek in de openbare ruimte waar íedereen kan bewegen, sporten en ontmoeten.  

Samenwerken

Wij zijn trots op wat we tot nu toe samen met onze partners in de stad hebben bereikt. We willen nogmaals iedereen bedanken die betrokken is geweest bij de start of zich gedurende de afgelopen jaren bij ons heeft aangesloten!

Jubileum

Om het vijfjarige jubileum van het AKT te vieren ontvangt wethouder Julius Lindenbergh vanmiddag het eerste exemplaar van het AKT Magazine, waarin wijzelf en onze partners vertellen over wat het AKT de afgelopen vijf jaar gerealiseerd heeft. Benieuwd naar de verhalen? Lees de interviews vanaf vanmiddag online via almere.nl/akt.

Op naar het volgende jubileum!


Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.