Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT), het expertisecentrum voor sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen.


Op naar een sportief 2020!

Bij deze wensen wij vanuit AKT je graag nog de beste wensen voor 2020. Er staat ons weer een bijzonder jaar te wachten: in februari vieren we ons 5-jarig jubileum, gedurende het jaar wordt op verschillende speel- en beweegplekken in Almere de veelzijdig bewegen-visie meegenomen, en werken we met heel team Sport en de stad de komende maanden toe naar een nieuwe sportnota.

Ook staan de - inmiddels - reguliere activiteiten weer op de planning om kinderen hun talenten te laten herkennen en te ontwikkelen, en om hen nog meer beweegplezier te gunnen. Zo lopen de naschoolse lessen met het schooljaar mee door tot en met juni. In mei en juni vinden de AKT Sportdagen plaats waarbij basisschoolleerlingen getest worden op hun beweegvaardigheid. Het najaar staat weer in het teken van de AKT Sportexperience en de TeamNL Talentdag. Via deze nieuwsbrief, almere.nl/akt en onze social media kanalen houden we je hierover graag op de hoogte.

Nog even een korte terugblik op 2019: een jaar waarin de allereerste Skills Garden van Europa is geopend in het Stadswerfpark in Almere Haven, we opnieuw een stijgende lijn zagen in de deelnemers aan de AKT naschoolse lessen en AKT Sportexperience, en ons team uitgebreid is met Tim Tier-van Lit. 

We kijken er naar uit om samen met jou weer te mogen werken aan talentontwikkeling!


Opleiding Athletic Skills Model (ASM)

In maart 2020 start de instructeursopleiding Athletic Skills Model (ASM) Advanced weer in Almere. De opleiding vindt plaats op 12 maart, 19 maart, 2 april en 16 april. Professionals uit Almere die opgeleid willen worden in ASM kunnen hier ook aan deelnemen. Het Almere Kenniscentrum Talent biedt hen financiële ondersteuning. Kijk voor de voorwaarden op almere.nl/akt. Heeft u interesse in deze opleiding? Schrijf u dan in via athleticskillsmodel.nl

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.