Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het expertisecentrum op het gebied van sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen.

Realisatie Skills Garden van start!

De schop gaat binnenkort de grond in! Wat nu nog een groen grasveld met een bult zand is, moet over enkele weken omgetoverd zijn tot een inspirerende beweegomgeving voor alle inwoners in Almere. Er is de afgelopen maanden achter de schermen veel werk verzet om te komen tot dit punt. De Skills Garden in Almere is de eerste in Nederland die op dergelijke wijze wordt ingericht en is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de gemeente Almere, ASM, Kragten, Dusseldorp en het AKT. Meer informatie over de opening en het bijbehorende programma volgt binnenkort via onder andere deze nieuwsbrief.

Studiedag Bewegen in de Polder

Op donderdag 14 maart vindt dé ontmoeting voor vakdocenten bewegingsonderwijs in de polder plaats: ‘Bewegen in de polder’. Tijdens deze studiedag komen vakleerkrachten uit de hele provincie Flevoland naar het MBO College in Almere Poort toe om zich te laten informeren en bijscholen over relevante onderwerpen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om te netwerken. Het AKT staat deze dag ook op het programma. Tijdens de workshop gaan we met vakdocenten in gesprek over wat het AKT voor hen kan betekenen én denken we na over uitbreidingsmogelijkheden naar het voortgezet onderwijs. Meer informatie over het programma is te vinden via deze link.

Platformbijeenkomst AKT Partners

Op donderdag 11 april staat weer een platformbijeenkomst van het AKT op het programma. De tien sportverenigingen met een AKT Partnership komen dan in het Topsportcentrum bij elkaar om kennis te delen en te netwerken. Centraal deze avond staan twee onderwerpen: de opleiding Talent2Move en de handbalwedstrijd Nederland – Slovenië, die we aansluitend gaan bezoeken. Alle AKT partners hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. We kijken uit naar een succesvolle bijeenkomst!

Opleiding ASM start in april

In april start de opleiding Athletic Skills Model (ASM) weer. Deelnemers leren tijdens de cursus (vier dagdelen en thuisstudie) hoe je een veelzijdig opleidingsplan maakt als trainer, coach, vakleerkracht of fysiotherapeut. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via akt@almere.nl.

ASM als keuzedeel binnen het MBO-onderwijs

Het MBO College Poort, opleiding Sport & Bewegen, en het Athletic Skills Model (ASM) organiseren op donderdag 28 maart een minisymposium over ‘ASM als keuzedeel in het MBO’. Een interessant onderwerp, waar inmiddels MBO-opleidingen uit heel Nederland interesse in hebben getoond. Almere loopt bij deze ontwikkeling voorop, omdat er dit jaar al 15 studenten het keuzedeel ASM volgen. De inhoud van dit keuzedeel is samengesteld door ASM en het MBO College Poort. Ook het AKT is bij dit symposium aanwezig. Naast enkele woorden in het plenaire deel, worden de deelnemers ook rondgeleid door de AKT-ruimtes in Almere Poort.

AKT actief op social media!

Wij zijn ook actief op Twitter en Facebook. Hier houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Volg jij ons ook? @AKTAlmere

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.