Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het expertisecentrum op het gebied van sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen.

Skills Garden Haven

Kort voor de zomervakantie is tijdens een bewonersavond in Almere Haven de inrichting voor de nieuwe playground (Skills Garden) gepresenteerd. De playground in Almere Haven is de eerste buitenruimte die vanuit de AKT-visie wordt ingericht. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Athletic Skills Model en collega’s binnen de gemeente Almere. De definitieve inrichting voor de playground Haven is daarnaast mede door de inbreng van bewoners en organisaties in Almere Haven tot stand gekomen. De realisatie start in 2019, zodra de weersomstandigheden het toelaten. De verwachte oplevering is voorjaar 2019.

Basiscursus ASM - meld je aan!

Er is een groeiende belangstelling naar de visie over veelzijdig bewegen en het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) wil dit gedachtegoed zoveel mogelijk onder de Flevolandse sportverenigingen verspreiden. Daarom start dit najaar de basiscursus ASM weer. Het doel van deze cursus is de cursisten bekend te maken met de visie en uitgangspunten van ASM (Athletic Skills Model). De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 25 september en dinsdag 2 oktober, van 19.00 – 21.30 uur in het Topsportcentrum Almere. Voor sportverenigingen is deze cursus gratis. Neem voor vragen en inschrijvingen contact op met het AKT via a.kemper@almere.nl

Sportexperience

De Sportexperience is een unieke samenwerking tussen de Rabobank Almere en het Almere Kenniscentrum Talent. We helpen op 25 oktober kinderen te ontdekken waar hun sportinteresse ligt én waar ze goed in zijn. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende clinics, worden getest op hun sportvaardigheid en maken van te voren een test om hun interesse te bepalen. De dag vindt plaats in het Topsportcentrum Almere, en kinderen (leeftijd 10-14 jaar) kunnen zich vanaf 1 oktober aanmelden via www.almere.nl/sportexperience. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Unieke samenwerking bij inrichting binnenaccommodaties

In samenwerking met Athletic Skills Model (ASM) zijn sporthal Raggers (Stad), sportzaal Columbusschool (Poort) en de gymzaal van Het Avontuur (Buiten) voorzien van zogenaamde graphics. Dit zijn afbeeldingen die op de muren en wanden zijn bevestigd waardoor de wanden ook bij de gymlessen en trainingen kunnen worden betrokken. De lessen kunnen daarmee creatiever en veelzijdiger worden ingericht, iets wat wij uiteraard stimuleren. Na 1 jaar wordt het gebruik geëvalueerd.

Naschoolse lessen AKT 1 oktober van start

Kinderen kunnen zich weer inschrijven voor de verschillende naschoolse lessen van het AKT. Dit jaar worden vijf lessen aangeboden:
KidsXtra (groep 3 t/m 4 en 5 t/m 8): Hier gaan kinderen extra gymmen waardoor ze met meer zelfvertrouwen en plezier gaan bewegen.
Gym+ (groep 1/2 en 3 t/m 5): Dit is vooral een extra gymles, zoals kinderen dat ook op hun eigen school doen, om lekker nog een extra moment te gymmen.
Sport+ (groep 6 t/m 8): Hier proberen deelnemers verschillende sporten uit en spelen ze samen met de andere kinderen leuke spellen.
ASM Academie (groep 5/6 en 7/8): Lessen voor talentvolle bewegers die geselecteerd worden door hun eigen gymdocent.
SportXtra (Nieuw dit jaar!): een uitdagende combinatie van sport en gym voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit het speciaal onderwijs.
De lessen starten per 1 oktober en kinderen kunnen zich via www.sportiefalmere.nl inschrijven.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.