Uitnodiging inloopavond ontwikkelingen park Uithof

Uithof

De gemeente Almere ontwikkelt samen met een aantal andere partijen de nieuwe woonwijk De Laren in Almere Haven. Als onderdeel van dit project wordt het park Uithof opgeknapt, waarbij ook een aantal nieuwe functies aan het park worden toegevoegd. 

Plannen Uithof

De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met een aantal omwonenden, de initiatiefnemers van het voedselbos en de Schoor gewerkt aan de plannen voor het park. Inzet van de opknapbeurt is om het park aantrekkelijker te maken voor de bewoners van de omringende buurten. 

Bestaande routes worden opgeknapt en daarmee ook sociaal veiliger. Het park behoudt daarbij zijn groene karakter met bosvakken en parkweides en krijgt een nieuwe waterpartij met een eiland in het midden. Op dit eiland komt Jeugdland, dat nu nog elders in het plangebied van De Laren ligt. Verder komt er in Uithof een parkgebouw met appartementen, een voedselbos en een natuurspeelplaats van wilgentenen. 

Inloopavond

Wij willen deze plannen graag met u delen en aan u laten zien. Wij nodigen u daarom uit voor een inloopavond op woensdag 29 juni a.s. U kunt vrij binnenlopen tussen 17.00 en 20.00 uur in basisschool De Ark, Middenhof 210, 1354 EV Almere Haven.

Bij vijf informatiekramen kunt u in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Jeugdland, het voedselbos, het kleinschalig natuurbeheer en de gemeente, die u graag alles over de plannen vertellen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden dan kunt u deze stellen aan de gemeente Almere via info@almere.nl of via telefoonnummer 14 036. Vermeld daarbij dat het om De Laren gaat. Meer informatie vindt u op: almere.nl/delaren.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.