Start verkoop nieuwe kavels in De Laren, bouwveld I

Zaterdag 2 april en woensdag 23 april gaan er nieuwe kavels in verkoop in De Laren. Alle tot nu toe beschikbare kavels in De Laren zijn nagenoeg allemaal gereserveerd of verkocht. 

2 april start verkoop 11 zelfbouwkavels

De kavels in veld I liggen bij volkstuinencomplex de Gouwen en hebben een vrije ligging aan een plantsoen. De kavelgrootte varieert van 263 tot 670 m2. Op deze kavels kan een vrijstaand huis worden gebouwd. De kavelprijzen zijn vanaf € 106.252. De verkaveling, kavelpaspoorten en complete prijslijst vindt u op ikbouwmijnhuisinalmere.nl/delaren. De verkoop start zaterdag 2 april om 10.00 uur in de Kavelwinkel in het stadhuis (Stadhuisplein 1). Wie het eerst komt, heeft eerste keus. 

In veld I komen ook IbbA-kavels. Deze IbbA-kavels zijn bedoeld voor starters, die hun eerste droomhuis zelf kunnen bouwen met hulp van de IbbA-Starterslening. De 14 IbbA-kavels in veld I van De Laren komen zaterdag 23 april a.s. in verkoop. Starters die zich hiervoor in willen schrijven, kunnen zich op 2 april laten informeren over de regeling en de kavels in de Kavelwinkel bij de IbbA-stand. Meer informatie over IbbA is te vinden op ikbouwbetaalbaarinalmere.nl.

Zelfbouwdag en Woonexpeditie

De start van de verkoop van de kavels op 2 april valt samen met de Zelfbouwdag en de tweede Almeerse WoonExpeditie.  Geïnteresseerden kunnen op de Zelfbouwdag ontdekken wat de vele mogelijkheden zijn als je zelf een huis wilt bouwen. In de Kavelwinkel een team van zelfbouwprofessionals klaar om alle vragen te beantwoorden. Van adviseurs van de Kavelwinkel, duurzaamheid en VTH tot financieel adviseurs, bouwbegeleiders, architecten, een interieurstylist tot diverse bouwbedrijven. Wie de sfeer van de zelfbouwlocaties wil proeven, kan een bezoek brengen aan een van de informatiemarkten op locatie. 

Bekijk het programma van de Zelfbouwdag op ikbouwmijnhuisinalmere.nl/zelfbouwdagalmere. Of kijk op www.hetkaninalmere.nl/woonexpeditie

Meer weten over alle kavels? www.Ikbouwmijnhuisinalmere.nl

Bouwrijp- en groenwerkzaamheden

Binnenkort start in opdracht van de gemeente het bouwrijp maken van deze nieuwe kavels. Hiervoor worden onder andere riolering, kabels en leidingen en de bouwstraat aangelegd. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting tot de zomervakantie duren, zodat na de zomervakantie de eerste zelfbouwers aan de slag kunnen.  Zodra de meeste bouwers klaar zijn met hun woning kan dit gebied verder definitief  worden ingericht. 

Samen met de bouwrijpwerkzaamheden worden ook de eerste groenwerkzaamheden uitgevoerd. Deze zijn net gestart. Dit betreft het planten van een nieuwe haag rondom het volkstuinencomplex, solitaire bomen - onder andere in de groenstrook tussen de nieuwe kavels en de Bosgouw - en de herinrichting van de voormalig oude volkstuin nabij Bosgouw 100 t/m 115. Hier wordt het verwaarloosde groen opschot en boomvormers verwijderd. Een aantal duurzame bomen zal behouden blijven en in het komende plantseizoen worden daar enkele duurzame bomen bij geplant. Hierna zal er in het in overleg met omwonenden en de wijkregisseur nog gekeken worden hoe dit nieuwe plantsoen verder kan worden ingericht.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.