Geldzaken

Als je een vraag hebt over bedrijfsfinanciering, crowdfunding of andere vormen van financiering, dan kun je kosteloos en onafhankelijk advies krijgen bij het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering (KCBF).

Je treft het KCBF op het Ondernemersplein. Wil je in contact komen met het KCBF? Mail dan naar kenniscentrumbedrijfsfinancieringverberg dit@almere.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsfinanciering

Vanwege de coronamaatregelen is er op dit moment geen inloopspreekuur van het KCBF. Er zijn wel regelmatig (online) workshops. Op het ondernemersplein kun je verschillende workshops en webinars terugkijken.

Subsidies

Er bestaan vele subsidies. Die kunnen een mogelijkheid van financieren zijn voor beginnende en voor bestaande ondernemingen. Ook zijn er allerlei interessant fiscale regelingen. Via de Almeerse subsidiedatabase vindt u informatie over beschikbare subsidies voor Almeerse ondernemers systematisch op een rijtje. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u informatie over subsidieregelingen van de Nederlandse rijksoverheid en van de Europese Unie.

Belastingen

Als ondernemer betaalt u ook gemeentelijke belastingen, of u nu een vennootschap heeft, een eenmanszaak heeft of zzp'er. Het gaat dan om bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing en precariobelasting. Wilt u weten wat voor uw specifieke situatie de kosten zijn, welke spelregels er gelden en of er kwijtschelding mogelijk is, kijk dan op dit overzicht.

Inkoop en aanbesteden

De gemeente Almere wil het lokale bedrijfsleven graag stimuleren en de kans geven haar producten en diensten ook aan de gemeente aan te bieden. Maar bij inkopen en aanbesteden is de gemeente ook gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Lees verder voor nadere informatie over inkoop en aanbesteden door de gemeente.

Wilt u als ondernemer een bijdrage leveren aan de Floriade als leverancier, dan kunt u hier klikken.