Geldzaken

Je hebt een goed bedrijfsplan en bent op zoek naar financiering. Maar waar kun je deze het beste verkrijgen? Het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering (KCBF) helpt Almeerse ondernemers op weg bij hun oriƫntatie op de verschillende financieringsmogelijkheden. Wil je in contact komen met het KCBF? Mail dan naar kenniscentrumbedrijfsfinancieringverberg dit@almere.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bedrijfsfinanciering

Vanwege de coronamaatregelen is er op dit moment geen inloopspreekuur van het KCBF. Er zijn wel regelmatig (online) workshops. Op het ondernemersplein kun je verschillende workshops en webinars terugkijken.

Subsidies

Er bestaan vele subsidies. Die kunnen een mogelijkheid van financieren zijn voor beginnende en voor bestaande ondernemingen. Ook zijn er allerlei interessant fiscale regelingen. Via de Almeerse subsidiedatabase vind je informatie over beschikbare subsidies voor Almeerse ondernemers systematisch op een rijtje. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je informatie over subsidieregelingen van de Nederlandse rijksoverheid en van de Europese Unie.

Belastingen

Als ondernemer betaal je ook gemeentelijke belastingen, of je nu een vennootschap hebt, een eenmanszaak heeft of zzp'er. Het gaat dan om bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing en precariobelasting. Wil je weten wat voor jouw specifieke situatie de kosten zijn, welke spelregels er gelden en of er kwijtschelding mogelijk is, kijk dan in dit overzicht.

Inkoop en aanbesteden

De gemeente Almere wil het lokale bedrijfsleven graag stimuleren en de kans geven haar producten en diensten ook aan de gemeente aan te bieden. Maar bij inkopen en aanbesteden is de gemeente ook gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Lees verder voor nadere informatie over inkoop en aanbesteden door de gemeente.

Wilt u als ondernemer een bijdrage leveren aan de Floriade als leverancier, dan kunt u hier klikken.