Direct naar paginainhoud
menu

Vestigen en vergunningen

Een goede plek voor uw onderneming is van groot belang. Daarbij zijn er vele mogelijkheden. U kunt een bestaand bedrijfspand huren of kopen of zelf aan de slag om een bestaand pand geschikt te maken of om een eigen bedrijfsgebouw te bouwen. Almere staat er om bekend dat het volop ruimte heeft en er is dus voor iedere onderneming huisvesting op maat te vinden. Als er regels gelden of vergunningen nodig is, dan is het goed om u daar tijdig over te informeren.

Bedrijventerreinen Almere

Almere staat bekend om de ruimte die het heeft, ook voor ondernemers. De stad telt meer dan 30 bedrijventerreinen. Die zijn stuk voor stuk goed bereikbaar, dichtbij de metropool Amsterdam en de luchthaven Schiphol. Er is voor iedere onderneming een passende oplossing, of het nu in het stadscentrum is of op een bedrijventerrein dat zich richt op de circulaire economie of logistiek, of het nu gaat om een kleinschalige starter of een grote uitbreiding. Kijk voor de mogelijkheden op de site van Bedrijventerreinen Almere.

Bedrijfspanden

Bent u op zoek naar een bedrijfspand in Almere? Almere kent een groot aanbod aan bedrijfspanden, die beschikbaar zijn voor koop of huur. Ze zijn er voor starters of voor ondernemers die willen groeien, ze zijn er in allerlei vormen en op allerlei plekken. Kiest u voor een bestaand bedrijfspand, dan hoeft u niet zelf iets te bouwen voor uw onderneming. Kijk verder voor een overzicht.

Een bedrijf aan huis

In Almere mag u (een deel van) uw huis gebruiken voor kantoor- en/of praktijkruimte ten behoeve van aan-huis-verbonden-beroepen of kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten als die niet belastend zijn voor de directe omgeving. Daar gelden overigens wel verschillende voorwaarden voor en in sommige gevallen is een omgevingsvergunning nodig. U kunt zich via het Ondernemersplein laten informeren.

Ondernemersloket

Dit loket voor ruimtelijke initiatieven is onderdeel van het Ondernemersplein. Op deze manier kunnen we mensen die een initiatief hebben sneller en integraler van dienst zijn als het gaat om een aanvraag voor (her)vestigen of uitbreiding. Dus als u als bedrijf, instelling of vereniging een vestigingsvraag heeft waar grond mee gemoeid is, dan zal het Ondernemersloket (EZ Vestigen) u graag van dienst zijn.

Via dit formulier kunt u uw initiatief kenbaar maken of uw vraag stellen, liefst met een omschrijving van uw plan. We zullen u daarna zo snel mogelijk nader informeren, waarbij we aan zullen geven wat de mogelijkheden zijn en hoe het vervolgproces zal verlopen. Heeft u een initiatief voor (projectmatige) woningbouw of een woon-zorg-initiatief, lees dan hier meer over de procedures daarvoor.

Wat vindt u van onze website?