Direct naar paginainhoud

Dagje voorschool

Een dag op de voorschool bestaat uit veel spelen en leren.

Het programma

De kinderen komen binnen en kunnen vrij spelen. De ouders mogen even blijven en meespelen. Daarna gaan we allemaal in de kring zitten en zingen we een liedje. De leidster vertelt wat we vandaag gaan doen. We gaan aan de slag: we gaan lekker kleien! We maken bolletjes klei en leggen die op een vakje met een cijfer. Natuurlijk tellen we even na of we het goed gedaan hebben.

Het is tijd om buiten te spelen! Vandaag is het lekker warm en doen we leuke waterspelletjes, maar er is ook volop tijd voor klimmen, rennen en kletsen met de andere kinderen. Daarna luisteren we in de kring naar het verhaal dat de juf voorleest en praten we erover. Als laatste zingen we het afscheidslied. 

 

"Hè? Is de ochtend nu alweer voorbij?"

Peuters leren door te spelen

Het VVE-programma op de voorschool bestaat voor een groot deel uit leerzame activiteiten. De activiteiten sluiten aan bij het thema van die week. Bijvoorbeeld: de seizoenen, eten en drinken, vakantie of kleding. Als de ochtend of middag begint, vertelt de leidster over het thema en wat de peuters gaan doen.

Elke dag heeft vaste momenten voor eten en drinken, activiteiten of vrij spelen. Al na een paar keer weet jouw peuter precies wat er gaat gebeuren!

Begeleiding

De begeleiders van de groep zijn pedagogisch medewerkers. Zij hebben een opleiding gevolgd, zodat ze de ontwikkeling van peuters kunnen begeleiden en stimuleren. Ze zien precies wat je kind al goed kan en waar je kind extra aandacht bij nodig heeft. In elke groep begeleiden twee pedagogisch medewerkers maximaal zestien peuters. Zij zorgen ervoor dat ieder kind de maximale aandacht krijgt. De leidsters vertellen je regelmatig wat je kind allemaal meemaakt op de voorschool en hoe je kind zich ontwikkelt.

Als ouder speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind! De medewerkers geven je tips over de activiteiten en spelletjes van die dag zodat je die ook thuis met je kind kunt doen.

 

"Er is ook een speciaal VVE Thuis-programma. Samen met je kind kun je thuis aan de slag met extra spelletjes en boekjes die aansluiten bij het lesprogramma. Op de site van De Schoor vind je meer informatie."

Illustratie Almere skyline
Jouw mening