Skip to content

26 juli: fietspad Steigerdreefviaduct en Floriadeviaduct open, deel Sturmeypad tijdelijk gesloten

24 juli 2019

Vanaf vrijdag 26 juli 17.00 uur kunnen fietsers op vijf plekken in het Weerwatergebied in Almere de nieuwe verbrede A6 oversteken. Naast de bestaande onderdoorgangen Pedersenpad, Fongerspad en viaduct ’t Oor kunnen fietsers nu ook gebruikmaken van het Steigerdreefviaduct en het Floriadeviaduct.

Aannemer Parkway6 gaat, in opdracht van Rijkswaterstaat, vanaf vrijdag 26 juli het fiets- en voetpad Sturmeypad aan de noordzijde van de A6 definitief aanleggen. De werkzaamheden duren tot medio september. Fietsers worden ter plekke omgeleid en moeten rekening houden met circa 5 minuten extra reistijd.

Omleiding fietsers

Fietsers vanuit Almere Stad richting het Weerwatergebied of Stedenwijk of andersom worden omgeleid via het nieuwe fietspad Steigerdreef, de Oude Waterlandseweg, het Sturmeypad aan de zuidzijde van de A6 en het Pedersenpad (onderdoorgang).

A6 Almere Havendreef-Almere Buiten-Oost (Oostvaarders)

In juli 2019, een jaar eerder dan gepland, is de nieuwe verbrede A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost opengesteld voor het verkeer. De verbrede A6 heeft vier rijstroken per rijrichting. Hierdoor is de doorstroming verbeterd en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook is in samenwerking met omgevingspartijen de leefbaarheid verbeterd. Zo is de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied zes meter verlaagd en zijn de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar gelegd zodat er ruimte is ontstaan voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere.

Eind november 2019 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden gereed. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Dit is een bericht van Rijkswaterstaat. Kijk voor meer informatie hier.

Wat vindt u van onze website?