Skip to content

A6 Almere richting Amsterdam drie weekenden dicht in juni

11 juni 2019
kaart omleidingen A6 juni 2019

klik op kaart voor groot formaat

De A6 bij Almere richting Amsterdam gaat in juni drie weekenden dicht. Het gaat om de weekenden 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli 2019. In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer Parkway6 aan het stapsgewijs klaar maken van het laatste deel van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan van de A6 Almere. Het gaat om het deel tussen Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) en de Hoge Vaart. Er worden omleidingsroutes ingezet die variëren van 10 tot maximaal 30 minuten extra reistijd.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 5.00 uur is de A6 richting Amsterdam dicht vanaf knooppunt Almere tot en met afrit 5 Almere Stad. De op- en afrit 6 Almere Buiten-West en oprit 7 Almere Buiten zijn dicht. Ook boog in knooppunt Almere van de A27 naar de A6 richting Amsterdam is afgesloten. Vanaf oprit 5 Almere Stad is de A6 richting Amsterdam open.

Omleidingen

 • Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A1;
 • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten of Almere Stad wordt omgeleid via de Hogering;
 • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Haven wordt omgeleid via de A27, afrit 36 Almere Haven, naar de N305 Waterlandseweg;
 • Verkeer vanaf de A27 richting Almere Stad en Almere Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Van vrijdag 21 juni 20.00 uur tot maandag 24 juni 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn. Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht is afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam.

Omleidingen

 • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Hogering;
 • Verkeer vanuit Lelystad naar de A27 richting Utrecht kan vanaf de A6 keren bij afrit 5 Almere Stad voor de A27 richting Utrecht.

Van vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn. Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht en de boog van de A27 naar de A6 richting Amsterdam zijn afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam. 

Omleidingen

 • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Hogering. Verkeer kan vanaf de hoofdrijbaan Almere Buiten, Almere Buiten-West en de A27 richting Utrecht niet bereiken. Verkeer kan doorrijden tot afrit 5 Almere Stad en daar keren;
 • Verkeer vanuit Utrecht richting Almere Haven, Stad en Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Vanaf maandag 1 juli bebording gewijzigd voor afrit 6, 7 en 8

Vanaf maandag 1 juli is de bebording op de A6 Almere richting Amsterdam gewijzigd. De namen van de op- en afritten zijn opnieuw vernoemd naar de wijken waar automobilisten vanaf de snelweg als eerste terechtkomen. De namen worden bepaald door de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBD), in overleg met de gemeente. Vanaf 1 juli is de benaming:

 • Afrit 6: Almere Buiten en Nobelhorst (voorheen Almere Buiten-West)
 • Afrit 7: Almere Regenboogbuurt en Eilandenbuurt (voorheen Almere Buiten)
 • Afrit 8: Almere Oostvaarders (voorheen Almere Buiten-Oost).

Meer informatie

Meer informatie en alle omleidingskaarten zijn te vinden op: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Wat vindt u van onze website?