Skip to content

Baangericht begeleidt werkzoekenden in Almere naar werk

20 mei 2019

Op 16 mei heeft het event “Op zoek naar werkgeluk” plaatsgevonden in de Burgerzaal van het Stadhuis. Naast veel gemaakte matches tussen werkzoekenden en werkgevers is ook de website van Baangericht gelanceerd. Tevens is aangekondigd dat in een periode van vier weken werkgevers in de regio Almere intensief worden benaderd om een samenwerking met Baangericht op te zetten of deze verder uit te bouwen.

Regiomanager van het UWV Hannie van Loon en wethouder Jerzy Soetekouw van de gemeente Almere opende samen het event voor een volle zaal van werkgevers en werkzoekenden.

Wethouder Jerzy Soetekouw: “Samen met het UWV en Randstad willen wij werk van uw talent maken. Ik ga uit van kansen, wat kan wel er wel. Als persoon kunt u het verschil maken. Ga verder met uw talent en durf opnieuw te dromen.”

Baangericht anno 2019

Sinds 2017 werken de gemeente Almere en Randstad samen om uitkeringsgerechtigden in Almere nog beter te bemiddelen naar regulier werk. Inmiddels zijn er 315 werkzoekenden via Baangericht gestart met een betaalde baan. Hierdoor is onder andere besloten de samenwerking met werkgevers te intensiveren. Voor 2019 is de samenwerking uitgebreid en heeft Baangericht als doelstelling om 1100 succesvolle matches tussen werkzoekenden en werkgevers te realiseren.

Ook staat het jaar 2019 in het teken van een heldere en eenduidige werkgeversbenadering via Baangericht. Dit doet de gemeente Almere in samenwerking met Randstad en het UWV. Op deze manier kan Baangericht werkgevers op een professionele manier bedienen, waarbij zoveel mogelijk met een aanspreekpunt gewerkt wordt, middels een eenduidige werkwijze.

Baangericht werkt!
Een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, UWV en Randstad.

Wat vindt u van onze website?