Skip to content

Basisschool De Driemaster wint Cash Quiz Spaarchallenge

9 juli 2019
Winnaar van de Week van het Geld

Leerlingen uit groep 6/7 van de basisschool De Driemaster zijn de trotse winnaars van de Cash Quiz Spaarchallenge. De leerlingen spaarden met klusjes en flessengeld een picknick voor de hele klas bij elkaar tijdens de Week van het Geld.

Op 26 juni ontving de Rabobank Almere de winnende klas op het hoofdkantoor waar de kinderen een rondleiding in de bank krijgen, een lesje stropdas strikken en de prijs voor de superspaarders in Almere in ontvangst nemen. De klas wint een volledig verzorgd uitje naar De Efteling.

Cash Quiz Spaarchallenge

Ieder jaar geven bankmedewerkers, tijdens de Week van het Geld, financiële gastlessen aan kinderen in groep 6-8 op de basisschool. De spaarchallenge maakt daar onderdeel van uit. In Almere kregen dit jaar 62 klassen een gastles van een bankmedewerker met het educatieve spel ‘Cash Quiz’ waarin kinderen vragen moeten beantwoorden over geldzaken. Almere bereikte daarmee de derde plaats in de top tien van gemeenten waar door bankmedewerkers gastlessen zijn gegeven tijdens de Week van het geld. Amsterdam (106) en Den Haag (87).
Mogelijk gemaakt door de Gemeente Almere en Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Wethouder Jerzy Soetekouw: “Door mee te doen aan een gezamenlijk spaarproject leren kinderen om samen te sparen voor een gezamenlijk gekozen doel. Ze leren spelenderwijs samenwerken, creatief te zijn, geld verdienen, keuzes maken en de waarde van geld kennen. Ze oefenen tijdens hun spaarproject ook met het in kaart brengen van kosten en opbrengsten”. Dat alle kinderen in Almere op het moment dat ze 18 worden voldoende financiële vaardigheden bezitten om niet in de financiële problemen te komen en goed voorbereid aan hun volwassen leven kunnen beginnen is mijn stip op de horizon. Dat de gemeente hierin samen kan werken met de financiële sector en de scholen is een geweldige stap vooruit”.
 
Dick van Schalkwijk, Rabobank Almere: “Medewerkers van de Rabobank geven ieder jaar tijdens de Week van het geld gastlessen op basisscholen. Dat kinderen en jongeren leren omgaan met geld vinden wij erg belangrijk en op deze manier hopen we scholen mee te helpen om dit onderwerp een plek te geven in de lessen. Dat banken dit jaar samen zoveel lessen hebben gegeven is geweldig en ik ben heel trots op alle medewerkers van Rabobank Almere, maar ook op de medewerkers van alle andere deelnemende banken die voor de klas hebben gestaan”.

Wat vindt u van onze website?