Skip to content

European Focus Day: Stilstaan bij inbraakpreventie

19 juni 2019

Een inbraak in je woning tast je gevoel van veiligheid enorm aan. Het zal je maar overkomen dat een wildvreemde je huis openbreekt, doorzoekt en je spullen steelt. Je eigen plek waar je je het veiligst moet voelen. Je kan zelf heel veel doen om een inbraak te voorkomen. Daarom staat 19 juni in het teken van woninginbraakpreventie tijdens de European Focus Day. Door het hele land vinden er activiteiten plaats georganiseerd door gemeenten, politie en andere partners om inwoners bewust te maken van woninginbraakpreventie. In Almere staan we ook stil bij European Focus Day.  

Gemeente Almere werkt nauw samen met politie, stadstoezichthouders en buurtpreventieteams om het aantal woninginbraken in de stad te verlagen. En met succes. Daarom worden zij op 19 juni persoonlijk bedankt voor hun inzet door burgemeester Franc Weerwind. Naast de buurtpreventieteams zijn ook vertegenwoordigers van de politie, stadstoezicht, corporaties, gemeente, de Schoor, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid aanwezig.

Over European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van de EU-CPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. Op 19 juni 2019 is de eerste European Focus Day. De European Focus Day is een Europees initiatief om aandacht te besteden aan de preventie van woninginbraken. Ook Nederland doet mee. Ook in onder andere Tilburg, Rotterdam en Hoogeveen vinden activiteiten plaats. Elk jaar op de derde woensdag van juni wordt door middel van verschillende activiteiten  aandacht gevraagd voor het fenomeen. Je kunt zelf immers veel doen om een inbraak te voorkomen. Jij doet toch ook mee?

Wat vindt u van onze website?