Skip to content

Gedeeltelijke sluiting fietsenstallingen

17 maart 2020

In het kader van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, sluit de gemeente Almere de bewaakte fietsenstallingen van de Hospitaaldreef en de Schrijversstraat met ingang van woensdag 18 maart. Dit om kans op verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Stadhuispromenade gesloten tijdens koopavond

De fietsenstalling Stadhuispromenade blijft vooralsnog open, maar is gesloten vanaf 18.30. Dit hangt samen met de beperkte openingstijden van de winkels in het centrum, van 12.00 – 17.00 uur. De beheerder van de fietsenstalling volgt de hygiënemaatregelen van het RIVM. Dat betekent dat hij in de beheerdersruimte blijft, geen bonnetjes uitgeeft en lichamelijk contact vermijdt.

Handhaving fietsparkeren per direct gestopt

Het Fietsdepot aan de Esplanade 00 is vanaf donderdag 19 maart niet meer geopend. Voor het ophalen van uw fiets kunt u contact opnemen met 14 036. Daarna krijgt u per e-mail een uitnodiging voor het maken van een afspraak zodat u uw fiets alsnog kunt ophalen.

Gemeente Almere volgt de landelijke richtlijnen, waarbij onder andere bijeenkomsten van 100+ mensen worden afgelast en mensen worden gevraagd afstand van elkaar te houden. In Flevoland geldt ook een noodverordening waarin deze maatregelen staan.

Wij vragen om uw begrip voor deze situatie. Heeft u vragen over bovenstaand bericht? Neem dan contact op via 14 036 of via het contactformulier.

Wat vindt u van onze website?