Skip to content

Gemeente Almere maakt werk van de Dag van de Ondernemer

13 november 2019

De gemeente Almere zet Almeerse ondernemers uitgebreid in de schijnwerpers op de Dag van de Ondernemer. Die dag vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 november en is een initiatief van MKB Nederland om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de maatschappij. De gemeente maakt daar werk van met een stevig programma van activiteiten. Speciale aandacht ligt er op de ICT Tech en op start-ups en scale-ups, want dat zijn onderwerpen die extra inzet krijgen op basis van de onlangs vastgestelde Economische Agenda. 

Wethouder Veeningen van Economische Ontwikkeling: ‘Ondernemers zijn van groot belang voor onze gemeente. Niet alleen zorgen ze voor banen in de stad, ondernemers dragen ook veel bij aan de levendigheid en het functioneren van onze stad. Vaak doen ze dat zonder veel ruchtbaarheid. Daarom willen we onze waardering voor het lokale ondernemerschap in Almere duidelijk tonen.’ 

Het Almeerse programma voor de Dag van de Ondernemer begint met een speciaal inloopspreekuur voor startende ondernemers. Zij kunnen van 9.00 uur tot 12.00 uur op het Ondernemersplein terecht om vragen te stellen aan gemeentelijke deskundigen of aan mensen van de KvK, het Zelfstandigenloket of het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering (KCBF). In de middag gaan ondernemers uit de ICT Tech en vertegenwoordigers van start-ups en scale-ups met wethouder Veeningen op pad voor een inspiratietour door de stad. Ze bezoeken het Upcyclecentrum en de ICT Campus/Datacenter Almere en wisselen onderweg ervaringen uit. De Dag van de Ondernemer wordt om 17.00 uur op het Ondernemersplein in het stadhuis afgesloten met een presentatie door trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk. Aansluitend is er een netwerkborrel voor alle Almeerse ondernemers.

Wat vindt u van onze website?