Jan Lankreijer overleden

7 juni 2017

Afgelopen vrijdag overleed Jan Lankreijer aan de gevolgen van ernstige ziekte. Jan was namens Leefbaar Almere tussen januari 2002 en juni 2004 als wethouder verantwoordelijk voor financiën en ontwikkeling Stadscentrum en centrum Almere Buiten. Na zijn wethouderschap vertrok Jan Lankreijer naar het werkbedrijf van de FNV, waar hij directeur werd.

Jan was een no-nonsense man, recht door zee en wars van opsmuk. Hij heeft op diverse dossiers vraagstukken tot een oplossing gebracht, bijvoorbeeld het parkeerdossier. Jan heeft de inwoners van Almere via een fotowedstrijd betrokken hoe zij Almere zien. Hij was de eerste wethouder van buiten de raad en hield er van jonge mensen op te leiden.

Jan was een bestuurder van weinig woorden. Een bijzonder mens die zijn eigen koers voer. Klassiek is de manier waarop hij drie vragen in de gemeenteraad beantwoordde. “Nee, nee en ja” was zijn repliek.

Jan kenmerkte zich als een toegankelijke en benaderbare bestuurder. We hebben hem ervaren als een capabel en sympathiek man. Ons medeleven gaat uit naar allen die hem dierbaar waren.

Jan Lankreijer is 68 jaar geworden.

Wat vindt u van onze website?