Skip to content

Naschoolse lessen Almere Kenniscentrum Talent weer van start

6 september 2019

Vanaf deze week kan de Almeerse schoolgaande jeugd zich weer inschrijven voor de naschoolse sportlessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT). De lessen bieden kinderen (groep 1 t/m 8) de gelegenheid om naast hun reguliere gymlessen extra te bewegen. De gratis naschoolse lessen starten op 23 september en vinden plaats op elf verschillende locaties in Almere. Ervaren gymleerkrachten van ASG en Prisma verzorgen de lessen. Inschrijven kan via sportiefalmere.nl
 
De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. De gratis lessen van het AKT zijn voor alle Almeerse scholieren toegankelijk en bieden hen een laagdrempelige mogelijkheid om ook na school onder begeleiding en met leeftijdgenoten te bewegen. Het AKT biedt dit jaar vijf verschillende lessen aan. Twee zijn open voor iedereen (Gym+ en Sport+), voor de andere drie lessen ontvangen scholieren een persoonlijke uitnodiging via hun gymleerkracht indien zij denken dat het kind hier behoefte aan heeft.

Open inschrijving

Gym+ (groep 1/2 en 3 t/m 5): Dit is een extra gymles zoals ook regulier gegeven wordt op school. 
Sport+ (groep 6 t/m 8): Kinderen proberen bij deze les verschillende sporten uit.

Op uitnodiging

KidsXtra (groep 3 t/m 4 en 5 t/m 8): Dit is een extra gymles met focus op meer zelfvertrouwen en meer plezier in bewegen.
ASM Academie (groep 5/6 en 7/8): Speciale les voor talentvolle bewegers.
SportXtra: Een uitdagende combinatie van sport en gym voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit het speciaal onderwijs.
 
Kijk voor het hele aanbod, de locaties, data en inschrijfmogelijkheden op sportiefalmere.nl.

Wat vindt u van onze website?