Skip to content

Nieuw: Waardekaart parkeren

22 mei 2019

Oplaadbare kaart vervangt papieren rittenkaart

Als werknemer van een bedrijf in het betaald parkeergebied in Almere Stad en Almere Buiten kunt u met de Rittenkaart tegen een gereduceerd dagtarief uw auto parkeren bij een gemeentelijke parkeergarage of -terrein. Met ingang van 1 juni vervangen we de papieren Rittenkaart door een duurzame oplaadbare pas: de Waardekaart parkeren. Deze Waardekaart kunt u los gebruiken en als aanvulling op een parkeerabonnement. U heeft voordeel van de Waardekaart als u tijdens het werk meer dan 3 uur betaald parkeert bij een gemeentelijke parkeergarage of parkeerterrein.

Bestellen of afhalen

De Waardekaart is bestemd voor werknemers van bedrijven. U kunt de waardekaart bestellen via het e-loket op parkeren.almere.nl of afhalen bij de balie van Parkeerservice, Blekerstraat 4 Almere Stad. De Waardekaart kost 5 euro bij aanschaf. Kijk voor de voorwaarden op parkeren.almere.nl

Opwaarderen saldo

Na aanschaf kunt u bij elke betaalautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein de Waardekaart opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Bij het uitrijden van de garage of het terrein boekt de uitrijterminal het te betalen bedrag van het saldo af. Als de kaart leeg is laadt u deze eenvoudig weer op bij een betaalautomaat in een gemeentelijke parkeergarage of parkeerterrein.

Vanaf 1 juni geven we geen nieuwe Rittenkaarten meer uit. Aangeschafte Rittenkaarten blijven gewoon geldig. Als u nog een Rittenkaart heeft, kunt u deze opmaken. Het is helaas niet mogelijk om ongebruikte ritten te declareren of de waarde ervan als saldo over te boeken naar de Waardekaart. Als de Rittenkaart op is, kunt u overstappen op de Waardekaart.

Parkeerbedrijf Almere

www.parkeren.almere.nl

Wat vindt u van onze website?