Skip to content

Start Inclusiecampagne

8 februari 2019
Guusje-affiche waarop te zien is dat iemand in een rolsotoel niet naar het toilet kan omdat deze niet toegankelijk is

De ViP-adviesgroep (VN verdrag in de Praktijk) nodigt u van harte uit voor de ViP-bijeenkomst op woensdag 13 februari van 15.00 tot 17.00 uur in Café op 2 aan het Stadhuisplein 2 in Almere Stad.

Wethouder Jerzy Soetekouw geeft op 13 februari het startsein van de ‘Guusje’-publiekscampagne. De Guusje-affiches en -advertenties laten in een oogopslag zien waar mensen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen in hun dagelijks bestaan. Deze advertenties worden bijvoorbeeld gepubliceerd in de Stadhuis-aan-huispagina in de krant Almere deze Week.

Maandelijks organiseert de ViPwerkgroep met ervaringsdeskundigen uit verschillende disciplines een ViP-café met telkens een ander inclusie-thema. Inclusie betekent dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving en erbij horen. Zoals zelfstandig reizen, stemmen en zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan. Zo werkt het echter (nog) niet en daar wil ViP graag verandering in brengen. Daarom organiseren ze elke maand een bijeenkomst waar iedereen heen kan met ideeën, aanbevelingen, klachten en andere zaken waar mensen met een beperking tegenaan lopen.

Wanneer: elke 13de van de maand.
Waar: Café op 2, Stadhuisplein 2 (tegenover het stadhuis)
Tijd: 15.00 – 17.00 uur.
De toegang is gratis.

Wat vindt u van onze website?