Tegels Walk of Fame krijgen roze lijst

29 mei 2017

Studenten hebben maandag 29 mei een mooie roze lijst geverfd om alle tegels van de Walk of Fame in Almere centrum.

De Walk of Fame Almere is een route van tot nu toe 42 tegels in het centrum van Almere die het verhaal van Almere vertelt. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is de achtergrondinformatie te zien over de historie van onze jonge stad.

De studenten hebben het gebruik van de Walk of Fame onderzocht. Zij hebben centrumbezoekers geobserveerd en vragen gesteld over de Walk of Fame. Uitkomst: vrijwel niemand had de tegels van de Walk of Fame gezien, omdat ze niet genoeg opvallen. 

Door de tegels te voorzien van een roze kader, de kleur van Almere centrum,  brengen de studenten daar nu verandering in aan gedurende de stemperiode  voor de 43ste tegel van de Walk of Fame. Melissa Schoppers en Diego van Lingen, 3e jaars studenten aan Windesheim en de Hogeschool van Amsterdam: “Als wij klaar zijn springen de tegels er echt uit. Ik hoop dat veel meer mensen de tegels dan bekijken en zo meer over de geschiedenis van onze stad leren.” 

Stem op de tegel voor 2016

U kunt nog tot 15 juni stemmen op het belangrijkste moment van Almere in 2016. Doet u dat, dan maakt u kans op een van de vijf sets vrijkaarten voor de voorstelling “Mare” van Vis à Vis. Ga naar www.walkoffamealmere.nl en kies uit:  

  • 25-jarig  bestaan Flevoziekenhuis
  • 35-jarig jubileum Brassband Almere of
  • Almere bereikt de mijlpaal van het 40-jarig bestaan en de 200.000ste inwoner
Wat vindt u van onze website?