Skip to content

Welkom in ‘Ally Valley’

9 april 2019

Onder het motto “Welkom in Ally Valley” vinden deze week voor de tweede keer de IT-Lympics in Almere plaats. Van 8 t/m 12 april werken eerstejaarsstudenten ICT van Windesheim met lokale bedrijven aan een aantal praktijkopdrachten. Op het IT-lympisch programma van 2019 staan geen disciplines als langebaanschaatsen of judo, maar langebaanprogrammeren of het worstelen met robots én hun requirements. Het evenement past mooi in het streven van de gemeenten om uitwisseling van kennis tussen studenten en bedrijfsleven te bevorderen. Met een knipoog naar Sillicon Valley kunnen we Almere mooi als ICT-hotspot laten zien, als Ally Valley.

De studenten nemen het deze week tegen elkaar op in het bouwen en installeren en van een PC uit een berg werkende en niet-werkende computeronderdelen, het componeren van een lied voor de IT-Lympics en het uit handen blijven van de Studenten Opsporings Dienst. De deelnemende studenten komen zo op een leuke manier in contact met de IT-bedrijven die Almere rijk is en de bedrijven kunnen zich presenteren als potentiële opdrachtgever voor één van de comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf volgen.

Wethouder Veeningen sprak de studenten bij de opening toe: “Deze 2e IT-Lympics geeft jullie de kans om je skills te vergroten en elkaar beter te leren kennen. En je zult ook leren dat er hier in Almere volop gelegenheid om je talenten, kennis en persoonlijk ondernemerschap tot bloei te laten komen. Op die manier kunnen jullie mee te doen bij de innovatieve groei van onze stad.”

De IT-Lympics worden georganiseerd door Windesheim Flevoland in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere en de Gemeente Almere. Aanstaande vrijdag is de afsluiting, wethouder Veeningen zal dan reageren op de bevindingen van studenten en bedrijven.

Wat vindt u van onze website?