Skip to content

Werkzaamheden Veluwezoom

24 juni 2019

Begin juni zijn werkzaamheden begonnen aan de Veluwezoom op bedrijventerrein Veluwsekant. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de rotonde bij binnenkomst van het bedrijventerrein en duren zes weken. 

Drie fasen  

In drie fasen wordt er geasfalteerd en opsluitbanden aangebracht. Verder worden voetpaden aangelegd of verlegd en lichtmasten verplaatst en toegevoegd. Komend najaar worden er nog bomen en hagen geplant. 

Fasen en omleidingen

In de eerste fase, van begin tot en met vrijdag 21 juni, is de Lubitschbrug achter hotel Van der Valk tijdelijk afgesloten. Voetgangers en fietsers vanuit Filmwijk worden via het Caprapad (Ed van der Elskenhof) omgeleid c.q. geadviseerd om van de bushalte Veluwsekant (zuid) gebruik te maken. Tijdens deze periode worden er voor het bestemmingsverkeer een omleiding aangegeven met de bekende gele borden van en naar de Veluwezoom. Op de busbaan door de Veluwsekant worden geen werkzaamheden uitgevoerd. 

Fase 1 
maandag 3 juni tot en met vrijdag 21 juni, vanaf 24 juni weer open voor verkeer
deel Veluwezoom rechts van de rotonde
Omleiding: Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Ed van der Elskerhof naar de Veluwezoom.
Op de kaart:  --------------- = fietsroute. Veluwezoom 62 is bereikbaar via rijplaten.
De asfaltdeklaag wordt aangebracht in de nacht van woensdag 3 juli 20.00 uur tot donderdag 4 juli 05.00 uur, tegelijkertijd met het deel van fase 2. 
Kaart fase 1

Fase 2
Maandag 24 juni tot en met vrijdag 5 juli,
deel Veluwezoom achteraan op Veluwsekant.
Omleiding: Dit deel van de Veluwezoom is tijdens deze periode een éénrichtingsweg. Halverwege de werkzaamheden wordt de andere rijstrook de éénrichtingsweg. 

De nachtelijke afsluiting is van woensdag 3 juli 20.00 uur tot donderdag 4 juli 05.00 uur. 
Let op! In deze fase asfalteren we ook de deklaag voor fase 1. Fase 1 en 2 zijn dan gesloten voor verkeer. Het grote voordeel is dat hierna fase 1 en 2 volledig zijn afgerond. 
Kaart fase 2

Fase 3
maandag 8 juli tot en met dinsdag 26 juli, 
deel Veluwezoom links van de rotonde. 
Omleiding: Athlon is bereikbaar via rijplaten aan weerszijden van het terrein. 
Kaart fase 3

Wat vindt u van onze website?