Skip to content

Wethouder Ypma opent informatieavond voor belangstellenden Wikihouse

18 juni 2019

Wethouder Loes Ypma opent op woensdag 16 juni de informatieavond van het unieke zelfbouwproject WikiHouse De Stripmaker in Almere Buiten. Het project is uniek omdat er voor de eerste keer ter wereld WikiHouse-woningen op grote schaal worden gerealiseerd. Het Woningbouwatelier is de initiatiefnemer. 

In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse. Hiermee is de WikiHouse bouwmethode uitvoerig met een positief resultaat getest aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Door de ontwikkeling van WikiHouse te ondersteunen, komen nieuwe oplossingen voor het tekort aan betaalbare, energiezuinige en passende woningen in beeld.

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. WikiHouse De Stripmaker biedt ruimte aan 28 woningen van 50 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte met woonlasten – netto hypotheekkosten en energielasten – vanaf circa 550 euro.

U bent van harte uitgenodigd om bij de informatieavond aanwezig te zijn. Inmiddels hebben zich al ruim tweehonderd belangstellenden gemeld voor de avond.

Datum: woensdag 19 juni 2019
Aanvang: 19.00 uur
Programma: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rothmanlaan 28, Almere

Over het Woningbouwatelier

Het Woningbouwatelier is een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, het Rijksvastgoedbedrijf en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het initieert en begeleidt experimenten die antwoord proberen te geven op maatschappelijke vraagstukken in relatie tot wonen. Het Woningbouwatelier is onderdeel van het programma Almere 2.0. Met dit programma werkt de gemeente Almere samen met de provincie Flevoland en het Rijk aan de integrale stedelijke ontwikkeling van Almere om bestaande kwaliteiten te versterken en de stad verder te ontwikkelen als een toekomstbestendige groene, duurzame en levendige stad.

Wat vindt u van onze website?