Boomfeestdag Almere

Boomfeestdag aarde scheppen

De jaarlijke Boomfeestdag is op 15 maart is in Almere gevierd tijdens twee feestelijke momenten. Langs de busbaan opende Wethouder Luijendijk de dag samen met groep 6 van basisschool de Tjasker. Daarna reisdem ze door naar het stadsbos Almeerderhout. Samen met kinderen uit groep 5-6 van basisschool de Aquamarijn werden daar nog meer bomen geplant.

De opening van Boomfeestdag 2023 was bij de bushalte Stedenwijk Midden. Daar staan nu 4 nieuwe bomen langs de busbaan, door allGo geschonken aan de busreizigers in Almere. De kinderen van de Tjasker hebben samen met wethouder Jesse Luijendijk een prunus naast de bushalte geplant.

Daarna gingen ze verder naar Almeerderhout, waar groep 5-6 van de Aquamarijn al stond te wachten. De wethouder ging kort in gesprek met de kinderen over het belang van bomen. Op zijn vraag aan hen waarom bomen zo belangrijk zijn, antwoordden ze dat bomen voor zuurstof en schaduw voor koelte zorgen.

Regenwormen

Er werd begonnen met het planten van een mooie zomereik door de wethouder, regiodirecteur Wout Neutel van Staatsbosbeheer, Willemijn Huizenga van Stad & Natuur en een aantal kinderen. De 50 kinderen gingen onder een strakblauwe hemel aan de slag met het planten van alle boompjes. Er werd fanatiek geplant en de boompjes stonden in een mum van tijd in de grond. Om de grond te verbeteren, mochten de kinderen regenwormen uitzetten. Dat werd met gejuich en af en toe een ‘bah’ ontvangen.

Op de Boomfeestdag is ook het startschot gegeven voor de campagne 'Onze Bomen' in Almere. Alle inwoners kunnen hiervoor een boom opmeten op het schoolplein of in de tuin en die vervolgens op de kaart zetten. Ze krijgen dan gegevens terug over hoe belangrijk die boom is. De beide klassen kregen hiervoor een tas met een boomhoogtemeter om op school mee aan de slag te gaan. 
Stad & Natuur organiseerde deze dag samen met de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, allGo en de groene aannemers.