Campagne Onze Bomen: meet je boom op

Boomhoogte meten

Tijdens de Boomfeestdag op 15 maart lanceerde wethouder Luijendijk de campagne Onze Bomen. Hij riep de deelnemende kinderen én alle inwoners van Almere op om een boom in jouw buurt op te meten. Als je een boom opmeet en via een app op de kaart zet, leer je die beter kennen. Je krijgt namelijk gegevens terug over hoe belangrijk die boom is.
Met Onze Bomen onderzoeken we wat de waarde is van de boom in je tuin, op het schoolplein of bij je bedrijf. We kijken naar wat die wilg, eik, populier of appelboom betekent voor het klimaat en de waterhuishouding: de hoeveelheid vastgehouden regen, afgevangen CO2 en luchtvervuiling en geleverde zuurstof. En we berekenen de waarde voor de stad van al die bomen bij elkaar.

Makkelijk meedoen

Je hebt geen ingewikkeld gereedschap, ladders of bomenkennis nodig om een boom op te meten. En het is een leuke activiteit om met kinderen, klasgenoten of collega’s te doen. Doe je mee?
Alle informatie over Onze Bomen en een instructie vind je via de site ivn.nl/onze-bomen.
Heb je vragen of wil je meer over bomen weten, dan kun je een van de Almeerse bomenambassadeurs inschakelen. Hun contactgegevens staan op de site.

Onze Bomen is een samenwerking tussen gemeente Almere, Staatsbosbeheer, vereniging IVN en Pius Floris Boomverzorging.