Erfgoedcafé november: Hogering(en)

Een inkt schietend kanon, rioolbuizen vol diamanten, en razende auto’s. Langs de wegen van Almere vertellen de kunstwerken de verhalen van de stad aan reizigers en voorbijgangers. Voor Almeerders dienen ze als lokale herkenningspunten. Wie regelmatig met de auto reist mist misschien twee kunstwerken...

Op 22 november belicht het Erfgoedcafé het Schrijfkanon en de Hoge Ringen. 

In 2023 levert de gemeente de vernieuwde hogering op tussen Almere Literatuurwijk en Poort. Hierbij wordt het Schrijfkanon van Peter Zegveld herplaatst op het nieuwe bastion ontworpen door Arc2 Architecten. De kunstambassadeur en architect vertellen meer over het kunstwerk en de nieuwe situatie.

In 2015 verdween plotseling één van de bekendste kunstwerken van Almere, de Hoge Ringen. Zij waren de verstopplek voor koffers vol gestolen diamanten. Wat gebeurde er met de markante stalen Ringen? Waar zijn ze gebleven en wil Almere ze terug langs de hogering?

Tijdens het avondprogramma vertellen de sprekers meer over deze iconische kunstwerken. Ook gaan zij in gesprek over de kunst in de openbare ruimte en het jong cultureel erfgoed van Almere.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2022 van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15)

Locatie: Casa Casla, Weerwaterplein 3, Almere.
Toegang: Gratis. Aanmelden kan via erfgoed@almere.n

Kijk voor meer informatie op almere.nl/erfgoedhuis of op kunstambassadeurs.nl