Erfgoedcafé over ‘Almere Boven’ 1 oktober om 19:30 uur

Op 1 oktober kunt u weer vanuit de zetel genieten van een digitaal Erfgoedcafé. Deze keer gaan we de lucht in en bekijken we Almere vanuit helikopter-perspectief. Het volgende digitale Erfgoedcafé sluit namelijk aan op de tentoonstelling ‘Almere Boven’ van Stadsarchief Almere.

Almere Boven

Sinds 25 augustus 2020 presenteert het Stadsarchief op vier locaties 'Almere Boven'. Dit is een grote overzichtstentoonstelling met unieke luchtfoto’s van de stad. U kan deze luchtfoto's bekijken in het Stadsarchief, Erfgoedhuis, de nieuwe bibliotheek in Stad, Haven en Buiten. 'Almere Boven' toont oude luchtfoto’s van een nog lege polder in contrast met recente beelden, genomen op exact dezelfde plaats. Samen bieden ze een unieke kijk op de snelle groei van Almere, en op de verschillen in karakter en opzet tussen de verschillende stadsdelen.

Tijdens dit Erfgoedcafé

Samensteller van dit grote tentoonstellingsproject, Michel Langendijk, zal tijdens het Erfgoedcafé vertellen over de collectie luchtfoto's en de stedelijke ontwikkeling van Almere die daarin is terug te zien. Deze lezing vindt online plaats op 1 oktober om 19.30 uur. Aanmelden kan via archeologie@almere.nl. Toegang is gratis. U ontvangt per mail een uitnodigingslink om de lezing bij te wonen.

Over onze Erfgoedcafé’s

Elke maand organiseert het Erfgoedhuis een avond over erfgoed in Almere. Erfgoed gaat niet alleen over het verre verleden of over bijzondere voorwerpen. Het gaat ook om wie we worden en wie we zijn. Tijdens deze avonden besteden we daarom ook aandacht aan tradities, gebruiken, architectuur, stedenbouw en meer.