Time out Flevoland

Loopt de stress op? Voor huishoudens uit Flevoland waarbij er (opnieuw) huiselijk geweld dreigt te ontstaan of is ontstaan, is er sinds kort ambulant de mogelijkheid van een time out.

Dit is een periode van maximaal 2 weken waarin Blijf Groep intensieve begeleiding biedt. Tijdens deze periode verblijft één van beide partners/betrokkenen in een appartement dat wordt gehuurd door Blijf Groep. Het doel is het creëren van directe veiligheid en het vaststellen van een verbeterd/aangepast plan, waarmee het gezin in de thuissituatie verder kan werken. 

Voor wie? 

Huishoudens die openstaan voor intensieve hulp tijdens de time out periode én willen en kunnen reflecteren op hun eigen gedrag. Denk hierbij aan ‘Het gezin in de stress’ zoals door Augeo wordt beschreven. Een gezin in een vergelijkbare situatie kan baat hebben bij een time out. 

Aanmelden 

Denk je dat jouw cliënten hulp vanuit de time out goed kunnen gebruiken? Dan kun je contact opnemen met de maatschappelijk werkers van team ambulant via: oranjehuisfgv@blijfgroep.nl. Of bel naar het Oranje Huis en vraag naar een maatschappelijk werker: 088-2342450 of 088-2342530.