Wat is Samen Tegen Agressie?

STA Samen tegen Agressie is een zelfhulpgroep voor mannelijke plegers van huiselijk geweld in de regio Flevoland. De groep wordt door een ervaringsdeskundige geleid. De supportgroep is erop gericht om gezamenlijk zelfinzicht op te doen. Ook leren deelnemers triggers bij zichzelf herkennen om zo escalatie van een situatie te voorkomen.

Voor wie?

Mannen uit Flevoland die serieus aan de slag willen gaan om hun agressie te verminderen en situaties van huiselijk geweld willen voorkomen.

Bespreekbaar maken

We willen de drempel om bij de supportgroep te komen zo laag mogelijk maken. In contact met een mogelijke deelnemer is het belangrijk om begrip voor zijn situatie te tonen. En te weten dat zij zichzelf mogelijk ook als slachtoffer zien. Daarnaast hebben deze mensen mogelijk negatieve ervaring opgedaan om hulp te zoeken bij hun problemen. 

Het is goed om te weten dat de ervaringsdeskundige de link is naar de groep. En wat je zou kunnen zeggen tegen een mogelijke deelnemer is: ‘Er is een groep mannen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. En die steunen elkaar. Het is geen hulpverlening, er zijn geen instanties bij betrokken. Misschien is dat ook wat voor jou. Ik kan jouw telefoonnummer doorgeven aan de voorzitter. Die zal dan contact met jou opnemen.’ 

  • Waar: De Kubus,Lelystad
  • Wanneer: Om de week
  • Hoe laat: Inloop vanaf 18.45 uur, start om 19:00 en 21:00

Deelname is gratis. Ken je iemand die baat bij de supportgroep kan hebben? Neem dan contact op met Steven op 0650187733.