Win geveltuintjes samen met jouw straat

Het voorjaar komt er aan en dat betekent dat we weer optimaal kunnen gaan genieten in de tuin. Van de planten, bloemen, de kleuren, de vlinders en nog veel meer. Wil je ook, samen met buren, een mooie groene geveltuin, maar is deze nu nog helemaal betegeld en zonder groen? De Groene Buur komt heel graag bij een straat in Almere langs voor het aanleggen van geveltuintjes. Wie weet bij jou in de straat. Doe samen met je buren mee en meld je aan!  

Wat is een geveltuintje

Een geveltuintje is een rand groen langs je gevel, waar je één of twee rijen tegels verwijderd. 
Een minituintje voor de deur. Planten geven het huis en de straat gelijk een gezellige aanblik. En het is ook nog eens goed voor het afvoeren van regenwater, houdt de gevel koeler en is goed voor de insecten. 

Wat gaat De Groene Buur doen: 

  • De winnende straat ontvangt een geveltuin-pakket met planten en tuinaarde ter waarde van € 500 
  • Het aanleggen van de geveltuintjes vindt plaats op zaterdag 1 april. Belangrijk is dat je dan thuis bent en tijd hebt om de Groene Buren mee te helpen met het aanleggen van de geveltuintjes . 
  • We zorgen, indien nodig, voor de afvoer van zand en tegels. 
  • We geven tips en komen twee keer langs voor het onderhoud
  • Je gaat ermee akkoord dat we de geveltuintjes gebruiken voor social media en communicatie: als we aan het werk zijn en voor/na foto’s. 

Meld je voor 24 maart aan via doemee@groenebuur.nl
Hoe meer buren in jouw straat je enthousiast krijgt om een geveltuintje aan te leggen, hoe groter de kans dat je wint. De geveltuintjes hoeven niet aanééngesloten te zijn. Belangrijke info bij de aanmelding : Naam, straatnaam, de huisnummers die meedoen en foto van gevels.

Uit alle aanmeldingen selecteren we een winnende straat. We selecteren de winnaar aan de hand van de meeste huizen die mee willen doen in één straat.  Naast de winnaar krijgen nog vijf gelukkigen een startpakket voor het aanleggen van een geveltuintje. Het startpakket bestaat uit een paar vaste planten, zaden en een zak tuinaarde.

NK Tegelwippen

Het aanleggen van de geveltuintjes op 1 april is tevens het startschot voor het NK Tegelwip-seizoen. Gemeente Almere doet ook dit jaar weer mee. Van 1 april tot 31 oktober kunnen alle tegels die gewipt worden en waar groen voor in de plaats komt worden aangemeld op nktegelwippen.nl. Vorig jaar zijn er in Almere zo’n 103.000 tegels gewipt! We zijn daarmee op de vijfde plek van het NK Tegelwippen geëindigd. Dit jaar willen we in de top drie terecht komen! Help jij mee?